Här hittar du Göteborgs godaste prinsesstårtor

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Första torsdagen i mars firar smålänningar runt om i landet sitt landskap och den småländska dialekten, och påminner oss stolt om hur bokstäverna r och s används (och inte används). ”Fössta tossdan i mass” är förstås en mycket passande dag för just detta, och den firas numera med marsipantårta, eller ”massipantååta”. Oavsett om du har ursprung i Småland, eller om du bara gillar prinsesstårta, så hittar du här klassiska bagerier och konditorier i Göteborg som kan prinsesstårtor riktigt bra.

Ahlströms Konditori

Korsgatan 2, Centrum

Konditori med gamla anor

Anrika Ahlströms har försett många generationers göteborgare med tårtor och bakverk ända sedan 1901 för att vara exakt. Många prinsesstårtor har förstås bakats genom åren och för den som inte vill ha en hel tårta finns även mindre prinsessbakelser i sortimentet.

Brogyllen

Västra Hamngatan 2, Centrum

Traditionella bakverk med nytänkande design

Brogyllen är konditoriet som kombinerar kondisklassiker med nya, innovativa sätt när det kommer till design. Den klassiska prinsesstårtan går till exempel att få i form av ett hjärta, eller med randig marsipan på. Man gör också prinsesslängder och mindre prinsessbakelser för den som vill fika i den klassiska cafémiljön under Brogyllens kristallkronor.

Steinbrenner & Nyberg

3 adresser

Traditionellt och modernt på flera platser

Steinbrenner och Nyberg finns på flera ställen i stan och bakar efter ledorden ”ytterst traditionellt och supermodernt”. Man bakar allt från krispiga knäckebröd på surdeg till just prinsesstårta, det kanske mest traditionella vi har.

Lasse-Maja Bageri & Café

Långedragsvägen 134

Familjärt café i Långedrag

Lasse-Maja i Långedrag har bakat bröd, tårtor och andra godsaker under lång tid och är kända för sin höga kvalitet och familjära stämning. Prinsesstårtan bakas på klassiskt vis och kan köpas med hem eller kombineras med en kopp kaffe på plats i caféet.