Här hittar du restauranger där köket stänger sent i Göteborg

Visst råkar det vara så att middag runt 19 ses som någon slags standard i Göteborg, men det finns, som tur är, flera alternativ för den som vill vara lite mer kontinental i sina middagsvanor. Kanske får du ett plötsligt sug efter rejäl husmanskost sådär framåt midnatt, en räkmacka innan läggdags eller en frasig crêpe fram på småtimmarna? Här guidar vi dig till restauranger där köket stänger klockan 23 eller senare i Göteborg. Du hittar särskilda nattmenyer, sena öppettider och annat som definitivt faller nattugglor i smaken.

Pix

Pintxos och cocktails hela kvällen lång

Street-inspirerade pintxosbaren Pix har gett området kring Grönsakstorget nytt liv. Två containrar har fått stora fönster samt en uteservering och fyllts med modern konst och pintxos – det vill säga baskiska tapas. De små munsbitarna, beståendes av delikatesser monterade på bröd, serveras dessutom hela kvällen.

Yaki-Da

Bistro vaken inpå småtimmarna

Restaurangen på Yaki-Da är enligt egen utsago Sveriges vaknaste bistro, och visst är det ganska unikt att man kan beställa från samma populära restaurangmeny från klockan 18 fram till småtimmarna. Köket inspireras dels av franska bistroklassiker, dels av fräscha, asiatiska smaker med sting. Är du på dansgolvet en trappa ner och börjar känna ett plötsligt ostron-sug? Lugn, ostron - liksom allt annat på menyn - serveras fram tills klubben stänger.

 • Köket stänger: Ons & fre kl 02, lör kl 03
 • Adress:

Boca-Boca

Dansgolv och spansk middagstid

På Boca Boca är allt spanskt så att det förslår: baren, maten och middagsvanorna. Precis som i Spanien är det inga problem att få käka högkvalitativ mat trots att timmen är sen. Pintxos gjorda på spanska delikatesser är specialiteten och ju längre kvällen lider desto klubbigare blir vibbarna. Ät lite pintxos och drick en cocktail i baren för att sedan glida över till det lilla dansgolvet, där någon dj ofta gästar.

 • Köket stänger: Öppet sent ons-lör
 • Adress:

Kebaberia

Nattugglornas favorit

Kebaberia har huserat på tvärgatan till Avenyn under många år, om än tidigare under annat namn. Restaurangen är välbekant inte minst för nattugglor och den så kallade "Kebaben" har också kallats för stans stora efterfest, eftersom läget, strax intill klubbgatan, och de generösa öppettiderna gör att många avslutar utekvällen just här. Rejäla skrovmål som kebabtallrik, falafel och grillspett står på menyn och kan beställas under de flesta av dygnets timmar.

Berzelius Bar & Matsal

Husmanskost fram på kvällskvisten

Berzelius Bar & Matsal är ett svenskt brasseri som tagit till sig kontinentala middagstider. I restaurangens inte mindre än tre matsalar kan man nämligen käka klassisk, svensk husmanskost sent på kvällen. Köket stänger tidigast 23 alla dagar i veckan, vilket betyder att man utan problem kan få en stadig portion raggmunk eller stekt fläsk till kvällsmat.

 • Köket stänger: Tidigast kl 23 alla dagar i veckan
 • Adress:

Dorsia Restaurant

Sen middag och fransk dekadens

Restaurang Dorsia skulle mycket väl kunna misstas för en parisisk konsthandlares hem någon gång på 30-talet. Röda väggar som bågnar av konst, sammetsdraperier och tidstypiska detaljer bidrar förstås till intrycket. Köket inspireras av Frankrike och den som vill maxa den dekadenta upplevelsen gör givetvis rätt i att inta middagen sent.

 • Köket stänger: Mån-tors kl 22, fre-lör kl 23
 • Adress:

Bonito

Japanskt med dansmöjligheter

I det legendariska Jazzhusets gamla lokaler huserar numera den japanskinspirerade restaurangen Bonito. Inspirationen kommer från både moderna izakayor och den svenska västkusten och fokus ligger på sashimi, sushi och andra japanska smårätter. Börjar det spritta i benen efter en sen middag? Vid det laget har dansgolven på klubben Hoki Moki i direkt anslutning med all säkerhet kommit igång. 

 • Köket stänger: Sista bordsbokningen kl 22.30
 • Adress:
  • Bonito, Erik Dahlbergsgatan 3, Vasa/Centrum

Teaterkällaren - Folk & Förtäring

Middag under teaterscenen

Långt ner under Stora Teaterns pampiga scen huserar Teaterkällaren. Källarrestaurangen har gjorts intim och familjär - de som är på plats i källaren är i fokus och känslan av fest är ständigt närvarande. Menyn består av små- och mellanrätter som delas mellan sällskapet för en social och gemensam smakupplevelse.

Ristorante Bellora

Kontinentalt sen middag hos italienaren

Ristorante Bellora hämtar sin inspiration från Italien i alla avseenden, från mat till inredning - och öppettider. På den 50-talsdoftande trattorian med snirkliga trappor, stoppade lädersoffor och mycket grönska serveras italienska klassiker fram till sena kvällen. Dyk in för en sedvanligt sen italiensk middag, kanske innan utekvällen på Avenyn fortsätter på någon av klubbarna?

 • Köket stänger: Mån-tors kl 22, fre-lör kl 23
 • Adress:

Ritz

Räkor till kvällsmat

Mittemot Trädgårdsföreningen, Göteborgs gröna lunga, ligger Ritz. Tanken är att krogen ska fungera som en mötesplats för alla, oavsett vad man känner för och vad klockan är. Early birds kan börja dagen tidigt med brunch. För de som istället föredrar kvällens sena timmar finns en särskild nattmeny med bland annat räksmörgåsar och angusburgare som serveras fram tills klockan slår ny dag.

 • Köket stänger: Nattmeny fram till 00 
 • Adress:
  • Ritz, Bastionsplatsen 2, Centrum

Creperiet

En fransk crêpe när dagen gryr

Creperiet kan mycket väl vara Göteborgs äldsta, och kanske mest välkända, food court. Sedan 1992 serverar man frasiga crêpes i det lilla hålet i väggen på Linnégatan. På helgerna kan man få sig en rykande varm crêpe med antingen söt eller matig fyllning ända in på småtimmarna, perfekt på vägen hem.

 • Köket stänger: Mån-tors kl 22, fre-lör kl 03
 • Adress: