HBTQ-guiden till gayvänliga ställen i Göteborg

Som flata eller bög i Göteborg finns det en hel del schyssta och extra gayvänliga ställen att hänga på. Flera har en uttalad HBTQ-inriktning, andra kör klubbar och events med gayfokus. I den här guiden visar vi vägen till ställen där regnbågsflaggan vajar extra mycket, från restauranger, barer och caféer till Göteborgs bästa queer-klubbar. Här finns stans mest öppensinnade ställen, dit du är välkommen precis som du är. Välkommen till landets första stad med ett alldeles eget HBTQ-råd.

Gayvänliga caféer

Crippas Café

Vegovänligt för alla

Huruvida du är gay eller inte, är egentligen mindre viktigt. Viktigast är att alla ska känna sig välkomna hos Crippa. Stället är känt för att vara populärt även bland musiker, och här äter du gott och nyttigt med rent samvete. Dessutom finns en hel del för den som väljer lakto-veganskt!

Frilagret

Träffa likasinnade unga

I ett eget kulturhus för unga dyker återkommande happenings, samtalsgrupper och evenemang upp på agendan. I anslutning till kulturhuset ligger Kafé Frilagret, som drivs i samarbete med Göteborgs Stad och serverar schyssta bakverk, eko-kaffe och enklare vegorätter till humana priser. Varje tisdag samlas unga HBTQ:are mellan 18-21 år här.

 • Adress:

Gayvänliga restauranger & nattklubbar

Bee Kök & Bar

Där både människor och djur värnas om

Vill du käka på ett ställe där alla är lika mycket värda, då är detta perfekt. Mat, djur, gäster och personal ägnas extra mycket kärlek, och i köket står eko- och säsongsanpassat högt i kurs. Välkänt i gaykretsar sedan många år. Missa inte ställets olika klubbar, där det helt klart är fart på dansgolvet.

Gretas

En sann primadonna

Som Göteborgs äldsta gayklubb, är det här ett ställe med många roliga storys i väggarna. Dock är Greats 100% straight friendly, så hit kan du komma hur du än är, så länge du är partysugen. Klubben levererar allt från schlager till house på de båda dansgolven, och bjuder ofta på liveuppträdanden.

 • Adress:
  • Gretas, Drottninggatan 35, Centrum

Folk

Klubb Bby för glada darlings

Den som väntar på något gott, och så vidare. Första onsdagen i varje månad intar den lesbiska partyeliten restaurang Folk, mitt på Järntorget. Förutom gästande dj:s, kan du avnjuta eko-schysst vegokäk och svepa några kalla i baren.

 • Adress:
  • Folk, Olof Palmes Plats, Linné

Haket

Gayvänligt med klubb flera dagar i veckan

Ölhak med fokus på, japp, öl. Hit kommer du för att tjöta med vännerna, avnjuta mikrobryggeriernas senaste tillskott, eller för att delta i fredagsquizet. Hur som helst, gott häng i avslappnad pubmiljö, känd för att välkomna minoriteter och sköna typer i synnerhet.

 • Adress:
  • Haket, Första Långgatan 32, Masthugget

Park Lane

Glitter och glamour

Den som inte har varit på Park Lane en sen afton har heller inte ordentligt tagit del av Göteborgs nöjesliv. Hit hittar internationella artister såväl som din fjäderprydda polare från vischan. Vilken roll du än ikläder dig, här har man sett det mesta. Ju mer stjärnstoff du strösslar runt dig, desto bättre. Sista fredagen i månaden är det Club Queer för kung och fosterland.

 • Adress:
  • Park Lane, Kungsportsavenyn 36-38, Avenyn/Centrum

Push

Klubb WONK

Lördagsparty när det är som bäst, upplever du på denna väldansade Aveny-klubb. Stället fokuserar på gaypubliken varje lördag, från strax innan tolvslaget till långt in på småtimmarna. Svassa dit i din grymmaste outfit och räkna med röj.

 • Adress:
  • Push, Kungsportsavenyn 11, Avenyn/Centrum

HBTQ-vänligt boende

At Home B&B

B&B där alla välkomnas

En liten bit utanför Göteborgs centrum bor du i lugn och avkopplande villakvartersmiljö, med närhet till havet. På gångavstånd från detta gayvänliga bed and breakfast hittar du såväl badplatser som kvarterskrogar och mataffärer. Välj mellan enkel- eller dubbelrum.