Kliniker och salonger som är bra på hårborttagning

De flesta kan relatera till att ha hårväxt som man hellre vill bli av med, i alla fall för stunden. Istället för att raka väljer många andra alternativ som mer långvarigt håller oönskad hårväxt borta – en del för några veckor och en del helt permanent. I Göteborg finns flera salonger och kliniker som specialiserat sig på hårborttagning och i den här guiden har vi samlat de allra bästa. Oavsett om du är ute efter att ta bort hår permanent, eller vaxa bort det temporärt, så hoppas vi att du hittar rätt klinik eller salong att gå till här.

Citylaser

Norra Hamngatan 18, Centrum

Laserbehandlingar på en av stans äldsta kliniker

Mitt i Göteborgs centrum ligger en av stans äldsta skönhetskliniker. På Citylaser utförs ett stort antal behandlingar inom avancerad hudvård och expertkunskapen är stor. När det kommer till hårborttagning arbetar man med laser, vilket tar bort hår permanent på ett effektivt sätt. Med laser så ”skjuter” man på hårsäckarna för att få bort hår permanent både snabbt och skonsamt. Innan behandling får man alltid en kostnadsfri konsultation med legitimerad specialist.

Allékliniken

Södra Allégatan 12, Linné

Klinik specialiserad på IPL

På Allékliniken kan man bli av med oönskad hårväxt på flera olika sätt. För ett permanent resultat används IPL, som står för intense puls light, och innebär att IPL-ljuset absorberas av hårsäcken, omvandlas till värme och förstör cellerna. Som med alla IPL-behandlingar krävs det ca 3-6 behandlingar för att uppnå maximal hårreduktion, och antalet gånger varierar beroende på individ och kroppsdel. Kliniken erbjuder också traditionell vaxning.

Studio Aroma

2 adresser

IPL-laser

I Studio Aromas nyrenoverade och ljusa lokaler jobbar specialister inom medicinsk hudvård samt skönhet med flera olika typer av behandlingar. Om du är sugen på att slippa allt vad rakhyvlar och smärtsamma vaxningar heter, kan du slå till på laserbehandlingar som tar bort håret permanent. Boka en kostnadsfri konsultation för att hitta en behandling som passar dig.

Alltid Vacker

Hedåsgatan 4, Centrum

Vaxa bort oönskat hår

På Alltid Vacker Salong & Health Centre kan man låta oönskat hår ryka i fräscha och luftiga lokaler i Lorensberg. Salongen erbjuder en rad olika behandlingar, bland annat vaxning, som håller hårväxten borta i upp till sex veckor. Alltid Vacker erbjuder vaxning av mindre områden, som överläpp, liksom större, som hel rygg.

Laserkliniken

Engelbrektsgatan 34 C, Centrum

Gedigen erfarenhet och avancerade tekniker

Laserkliniken har funnits i Göteborg i närmare 20 år och har därmed gedigen erfarenhet av olika sorters laserbehandlingar. För permanent hårborttagning används den avancerade tekniken Light Sheer Diodlaser. Vid laserbehandlingen bränner ljusenergin bort den omgivande hårsäcken och roten. Innan beslut om någon typ av behandling tas är man alltid välkommen in på en kostnadsfri konsultation.

Löfvingkliniken

Arsenalsgatan 6, Centrum/Kungshöjd

Hud- och hårexperter

Löfvingkliniken är en skönhetsklinik som specialiserat sig på olika hud- och hårbehandlingar. För hårborttagning erbjuds IPL och vaxning, beroende på om man vill att borttagningen av håret ska vara permanent eller inte. Vid IPL-behandlingar beskriver kliniken att det är den mest skonsamma metoden, och behandlingen kan jämföras med att snärta en gummisnodd mot huden, men det är en mild smärta som går över inom några sekunder.

Aqua Hår Hud Spa

Engelbrektsgatan 65, Centrum

Ett flertal olika metoder

Aqua Hår Hud Spa erbjuder utöver ansiktsvård och hårvård även hårborttagning på flera olika sätt. För den som vill ta bort hår permanent används metoden IPL, intensivt, pulserande ljus som snabbt och smärtfritt tar bort hårväxt för gott. För den som hellre vill kunna variera erbjuds också vaxning, då håret vaxas bort men inte tas bort för alltid. Den som vill ta bort hår i ansiktet kan också göra det genom trådning, en metod där tråd används för att ta bort hårväxt på mindre områden temporärt.