Ladda batterierna på Göteborgs bästa spa!

Vardagen med jobb och bestyr kan kännas tuff. Ibland behöver vi helt enkelt ladda batterierna på ett riktigt härligt spa. I Göteborg finns en rad olika spa-anläggningar som erbjuder sköna behandlingar. Här listar vi både hotell- och dag-spa för att du ska kunna botanisera bland de olika alternativen. Är du ute efter att stilla nerverna i vilsam och ångande miljö, få en avkopplande massage eller renande ansiktsbehandling? Välj någon av Göteborgs bästa spa-anläggningar.

Upper House Spa

Mässans gata 24, Centrum

Koppla av högt upp i ett torn

På 18-19:e våningen, i Hotell Gothia Towers mittersta torn, ligger Upper House Spa & Relax. Du behöver inte resa till turkiet för att få en avkopplande hamam-upplevelse, utan endast ta hissen upp i det blå. Här kan du simma i en pool med glasgolv och utsikt över stan, få lyxiga behandlingar och träna i anläggningens gym. Stället erbjuder dessutom flera olika paket för en njutningsfull spa-upplevelse.

Skönhetsfabriken

Stampgatan 4, Centrum

Putsa fjädrarna i Göteborgs gamla posthus

Vandra genom entrén till Clarion Hotel Post, och försvinn in i en värld av välbehag. Skönhetsfabrikens egen entré hittar du utmed kanalen, mittemot Göteborgs Trädgårdsförening. Inne på salongen har du möjlighet till både avkoppling i lokalernas egen relax-avdelning, personlig träning och gym, samt en mängd olika behandlingar. Här kan du även få håret fixat, naglarna välpolerade och skägget trimmat. Varför inte avsluta med lunch på Norda Bar & Grill?

Lilla Kurorten

Magasinsgatan 26, Centrum

Ett av Göteborgs äldsta dag-spa

I ena änden av mysiga Magasinsgatan ligger en oas av välbefinnande. Här kan du låta dig bli omhändertagen mitt i stan, av en av anläggningens spa-terapeuter. Det finns möjlighet till bastubad, hudvård och massage, och anläggnignen erbjuder dessutom flera olika typer av grupp-behandlingar, såsom företagskvällar och sminkkurser.

Alovea Day Spa

Nils Ericssonsplatsen 4, Gullbergsvass/Centrum

Utgå från Centralstationen och gör en inre resa

Under samma tak som First Hotel G, hittar du wellness-stället som erbjuder spa, gym och bastu mitt i stans centralaste knytpunkt. Här kan du få en ansiktsbehandling i organisk anda, njuta av aroma-massage eller trimma musklerna i anläggningens gym. Avrunda en dag på stan med att lyxa till det och kombinera spa, övernattning och shopping för bästa helhetsupplevelse.

Hagabadet Haga

Södra Allégatan 3, Linné

Avkoppling sedan 1800-talet

I Göteborgs äldsta badanläggning kan du än i dag finna ro och bli ren som en nyponros. Förutom gym, spabehandlingar, bastu och relax, kan du även besöka raw food-restaurangen Pure Bistro & Wine i samma hus. Missa inte att ta en simtur i Ägget, och kanske rentav köra ett pass vattengympa.

Arken Hotel & Art Garden Spa

Nordatlanten 100, Hisingen

Varma källor och japansk avstressning

Unna dig en dag av stillhet och avkoppling. Här har du gott om utrymme, och du kan vandra mellan renande tvagningsceremonier och tysta rum, utan att behöva trängas. Vill du förlänga upplevelsen går det fint att övernatta, och i restaurangen äter du närproducerat och ekologiskt.

Sankt Jörgen Park Resort

Knipplekullen 8-10, Hisingen

Prisad anläggning med spa-ritual

Sedan starten 2008 fullkomligt badar detta hotell och resort i olika utmärkelser. I en prisbelönt byggnad kan du bland annat låta dig vaggas till ro på vilsamma sway-bäddar, kliva ned i isande kalla källor och få renande behandlingar. På anläggningen finns dessutom en stor hinderbana för utomhusträning, golfbana samt hotell och restaurang.

Göteborg City Spa

Trädgårdsgatan 5, Centrum

Dag-spa mitt i centrum

Mittemot Dorsia Hotel hittar du detta personliga lilla spa. Samla några goda vänner för att gotta er i en avkopplande miljö, belägen mitt i storstadspulsen. Här kan du njuta av olika kroppsinpackningar, ansiktsbehandlingar, vaxning och massage. Vill du äta lunch i samband med din behandling, är det bara att säga till vid bokning.

Spa strax utanför stan

Varbergs Kurort

Nils Kreugers väg 5, Centrum

Salta vindar och långa strandpromenader

En liten bilresa utanför Göteborg ligger detta strandnära hotell-spa. Anläggningen är inhyst i en ljus byggnad med anor från 1900-talets början. Här kan du vila ut med välgörande bad, där tång och havsvatten från Kattegatt är naturliga inslag. Hotellet har ofta olika erbjudanden, såsom behandling i kombination med övernattning och middagspaket.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Kungsgatan 24-26, Centrum

Välbefinnande i enlighet med österländsk filosofi

Beläget högst upp i Varbergs Stadshotell hittas den prisade spa-anläggningen som går i linje med mångtusenårig spakultur från hela Asien. Här kan du vända tankarna inåt medan du vilar ut i ljusterapi-rummet. Välj exempelvis bland behandlingar i ayurvedisk anda, bodu scrub eller klassisk massage.

Säröhus

Säröhusvägen 12, Centrum

Kom som du är och gå ut som pånyttfödd

Som gäst på det angränsande hotellet har du tillgång till den här spa-anläggningen. Här genomgår du en självbehandlande spa-ritual, och vid pooler och duschar hittar du bland annat olika typer av ansiktsmasker samt salt- och sockerskrubb. Naturen runt omkring inbjuder till både stilla promenader och välgörande löpträning.

Stenungsbaden

Södra Stenungsön, Centrum

Spa-upplevelse på yachtklubben

I sann New England-anda kan du uppleva amerikanska lyx-vibbar med fokus på spa och wellness. Här erbjuds en rad olika skönhetsbehandlingar, såsom en omfattande hudanalys, nagelvård och massage. Du kan låta tankarna sväva fritt medan blicken försvinner bort i horisonten, för att sedan landa i bastuflotten som guppar nere i vattenbrynet.

Marstrands Havshotell

Varvskajen 2, Centrum

Softa på västkusktvis

Med den bohuslänska naturen alldeles utanför förnstret, kopplar du av med hjälp av stillheten från karga klippor och saltstänk. Testa anläggningens specialkomponerade havskur, med ingridienser från havet utanför. Massage, makeup och duo-behandlingar, för att bara nämna ett fåtal av alla sköna upplevelser som erbjuds här.