Brasso

3,3
4 betyg
Fransk restaurang
Hemsida
Instagram
Brasso
3,3
4 betyg
Hemsida
Instagram

Brasso är, som namnet skvallrar om, ett brasseri. Men inte vilket brasseri som helst – här har man skapat ett ärligt, tidlöst och galet tillhåll med god mat utan krusiduller. Grunden finns i älskade klassiker, men här räds man inte det udda och annorlunda.

Med gedigen erfarenhet i bagaget startade krögarduon Maxan Ylijärvi och Björn Tagesson Brasso på Östra Larmgatan mitt i centrala Göteborg. Brasso är inrett med klassiska brasseriattribut, som vitkaklade väggar, runda bord, rotting och målningar, men också oväntade inslag som figuriner, en vitmålad tegelvägg, ljusrosa bar och färgglad konst.

Brasso vill skapa en mötesplats för både göteborgare och tillfälliga besökare. Hit ska det vara enkelt att komma in för ett glas eller en bit mat i gott sällskap. Menyn är en klassisk brasserimeny med förrätter, varmrätter och desserter, men du hittar också grillrätter, mer nytänkande inslag och mindre snacks och tillbehör. Grillat kött med varierande tillbehör är stående inslag, såväl som veganskt alternativ. Självklart står också ostron och bubbel på menyn. Enkel, god mat med schyssta råvaror och en spännande dryckeslista är Brassos melodi.

Öppet från eftermiddag till sen kväll kan man både slå sig ner för ett glas eller beställa in en bit mat. På lördagar erbjuder man lördagslunch i klassiskt brasserimanér.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Brasso Användarbilder

Recensioner av Brasso

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 okt 2022

Väldigt nytt och ingen i personalen visste hur något fungerade. Jag fick inte heller någon känsla för inredningen eller stämningen. Manlig personal var trevlig, men den kvinnliga personalen kändes väldigt stroppiga(!)
Detta kan eventuellt bli bättre... Visa hela »

15 feb 2023

Fantastisk ställe med god mat och härlig atmosfär. Härligt att ljudnivån är behaglig. Kommer komma hit flera gånger och rekommendera det till mina vänner.

22 jul 2023

Brukar inte recensera men detta var en riktigt dålig upplevelse. Oerfaren personal är helt ok, men hade förväntat mig att de tränats i basal service som att låta gästen provsmaka vinet som beställts. Maten var en stor besvikelse. Förrätten med tonf... Visa hela »

2 aug 2023