Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Le Pub

5,0 • 1 recension
Le Pub

Vitkalkade väggar, grovhuggna golvplankor och balkar i taket sätter touch på Le Pub i Linné. Här har ett flertal olika verksamheter legat genom åren. Sedan lokalen byggdes 1884 har den använts till ishus för att förvara isblock i till att, som nu, vara restaurang. Förutom att servera franska bistrorätter såsom moules frites, chèvre chaude och rustika grytor, bjuder stället in till afterwork flera kvällar i veckan.

Mitt bland Långgatorna i hjärtat av Linné hittas denna unika lokal med historiska vibbar. Hit kan du komma för både lunch och middag, såväl som för ett par sociala glas. Här finns även ställets egen vinkällare, där du som privatperson eller företag kan hyra ett eget vinfack. Dammiga buteljer, levande ljus och gedigna träbord ger källaren dess sydeuropeiska inramning.

Med det franskklingande namnet antyds att menyn bjuder på en del rätter med influenser från det rustikt franska köket. Tanken är att du ska kunna trilla in på en bit mat som både är mättande och samtidigt prisvärd. Le Pubs stående moules frites är en omtyckt klassiker som även dyker upp under ställets populära afterwork varje tisdag till fredag, då för blyga hundralappen.

Restaurangen, mitt i Göteborgs mest pubtäta område, erbjuder en mängd olika öl- och cidersorter där sortimentet är levande och gästas ofta av olika bryggerier. För den som föredrar vin i glaset serveras ett brett sortiment av viner från Frankrike och Nya Världen. 

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Henrik N.

Väldigt trevligt ställe! Menyn är spännande och maten brukar överträffa förväntningarna! Det märks på personalen att de trivs, fantastisk service!