Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Pivo Bar & Kök

4,8 • 5 recensioner
Pivo Bar & Kök

Mitt i en grön och lummig park alldeles bakom Götaplatsen ligger Pivo, där människor, möten och trevligt umgänge står i fokus. Hit kommer du för att äta en bit vällagad mat eller för att dricka en kall öl.

Pivo ligger bara ett stenkast från Göteborgs glada paradgata Avenyn, men är ändå en grönskande, nästintill lantlig, oas. Restaurangens rustika tema går igen såväl i meny som i inredning och val av dryck. På sommaren flyttar krogen mer eller mindre ut i den lummiga parken. Många hänger i utebaren eller möts för ett parti boule på någon av de två boulebanorna. För ett spel betalar man en symbolisk summa som Pivo sedan skänker till välgörande ändamål.

Inriktningen för mat och dryck är klassisk, men med en modern twist. I köket vill man ta tillvara på vad naturen har att erbjuda för tillfället. Svenska klassiker som fläsklägg och rödspätta finns på menyn och serveras med tillbehör efter säsong. Den som hellre äter vegetariskt hittar förstås även gröna alternativ. Lite större sällskap kan dela på en gemensam sällskapsmeny.

Här är det à la carte som gäller, men det går lika bra att styra kosan till restaurangen för en pilsner och lite kallskuret. För anrättningarna i köket ansvarar kocken Peter Wallin, och bakom konceptet i sin helhet ligger grundarna till den prisade systerkrogen Meet.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 mar 2019

Skönt ställe mitt i stan med uteservering i egen park med två boulebanor. God mat och trevlig personal.Ser fram emot nästa besök.

19 dec 2018

Mycket god mat i trevlig miljö.

17 nov 2016

Fantastiskt mysigt ställe. Supertrevlig personal och så otroligt god mat. En riktigt stark rekommendation!

11 aug 2017

Mysigt ställe för båda middag eller bara för att sitta och ta ett glas. God mat!

25 nov 2016

Detta är absolut den mysigaste restaurangen jag någonsin besökt. Riktigt god mat och trevlig personal.