Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Project

5,0 • 4 recensioner
Project

Bakom restaurangen Project, bara en kort promenad från Korsvägen, står det svensk-australienska äkta paret Anna Dahllöf och Cameron Irving. Medan Anna med van hand tar emot gäster och dessutom har full koll på vin, hittas Cameron i köket. Ambitionsnivån är hög, utan att vara stroppig, och hit kan du komma dels på ett schysst glas vin, dels för att avnjuta en hel avsmakningsmeny.

Matsedeln bygger på internationella smaker med tyngdpunkt på rätter i europeisk bistrostil, där ett flertal av dem är i mellanstorlek. Vill du hoppa in i baren för ett bättre glas vin finns det en hel del att välja på, både på glas och flaska. Anna, som är utbildad sommelier, importerar vinerna speciellt till restaurangen, så här kan du vänta dig en och annan mindre känd producent.

- Jag har en bred vinkunskap, gillar allt och har inga ramar. Det är samma med maten, Cameron blandar hejvilt och håller det väldigt internationellt, skrattar Anna.

Efter drygt 20 år i olika internationella kök väljer Cameron att förhålla sig fritt till matlagningen och vill inte sätta någon särskild etikett på det han lagar. Ett som är säkert är att restaurangduons gemensamma projekt är under ständig utveckling.

- Jag byter inte ut rätter utan utvecklar dem i stället, allt efter tillgången på råvaror och vad som fungerar. Det här handlar ju inte om att vi ska visa upp oss utan om att få gästerna att trivas, säger Cameron.

Plus för meny under ständig utveckling.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Annika D.

Var med Vegansonen här. Beställde en veganmeny för två (jag är allätare)

Kocken kom ut och undrade om vi hade tid att passa och om han fick fritt spelrum.

Go for it. Med rotsaker i olika tillstånd, kokta marinerade råa förpassades v... Visa hela »

Rebecca S.

Var där med en kompis och drack en drink. Väldigt mysig och trevlig miljö med välkommande och kunnig personal.

Tina C.

Mysig restaurang med "gör" trevlig personal. Stans bästa ostron serverades tillsammans med en utsökt Cava. Man känner sig mycket väl och hemtrevligt mottagen. Fräscha råvaror som kocken trollar med.

Mikaela F.

Gemytlig restaurang i centrala Göteborg, mycket bra viner, mat i toppklass och service är oklanderligt. Kommer besöka flera gånger.

Så tycker pressen

3 av 5 · Göteborgs-Posten · 2017-02-03

“En innovativ krog med ambition och vilja att vara mer än bara vanlig.”