Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tantawan Thai Kitchen

5,0 • 1 recension
Tantawan Thai Kitchen

Den thailändska restaurangen Tantawan Thai Kitchen ligger strax intill hamninlopppet, och varma dagar går det utmärkt att ta med sig maten och sätta sig någonstans på klipporna. Annars är den rejäla lunchen, med tre "på minuten"-rätter, liksom à la carte populär.

Bangon, som äger Tantawan, kommer från en liten ort i norra Thailand och vill visa göteborgarna vad rejäl, thailändsk husmanskost är. Hon har drivit flera framgångsrika restauranger i stan och på Tantawan har hon kunnat utveckla den sortens matlagning som ligger henne varmast om hjärtat – traditionell thailändsk mat med ett hållbart tänk.

Tantawan betyder solros på thailändska och symboliserar det gröna, hållbara förhållningssätt restaurangen har till naturen. Endast färska kryddor och grönsaker som produceras i närheten av Göteborg används, vilket gör att menyn delvis skiftar med årstiderna. All mat lagas utifrån klassiska recept och tekniker och alltid helt utan smakförstärkare som socker och aromater.

Lunchen på Tantawan är populär och varje dag serveras tre olika rätter direkt ur de rykande heta wokarna á la minute. Är det något från à la carte-menyn som lockar mer går det förstås lika bra att beställa, även under lunchruschen. Thailändska klassiker som Kaeng Massaman och Pad Thai står givetvis på menyn, liksom många fler smakrika grytor, soppor och wokrätter. Läget, en kort promenad från hamninloppet, gör att många köper med sig mat från Tantawan och går ner till någon av bryggorna.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 maj 2019

go mat, härlig personal