Nyöppnade Sparadiset: "Vi vill erbjuda alla en lyxigare vardag"

I höstas slog Sparadiset upp dörrarna till sin nya spaanläggning i Sinnesros gamla lokaler på Husargatan i Malmö. Och visst är det lite som att landa på en paradisö mitt i stan – här infinner sig lugnet i rogivande miljöer med inspiration från tropikerna.
- Det ska kännas som att man befinner sig i en annan värld där man kan fly undan alla vardagsbekymmer några timmar, säger grundaren Frida Agrell.

Sparadiset öppnade sitt första spa för lite drygt tio år sedan i Stockholm, och sedan dess har det personliga spakonceptet spridit sig för att idag inkludera tre exotiska oaser i huvudstaden. När lokalen på Husargatan i Malmö blev ledig var det dags att ta steget vidare till en ny stad – och addera några nyheter till konceptet.

- I Malmö har vi floating, vilket vi inte har i Stockholm, och vi håller även på att titta på om vi ska börja med gruppträning, berättar Frida.

Floating innebär att man ligger och flyter på ytan i en stor tank fylld med saltvatten, en behandling som bland annat ska hjälpa mot depression och ångest. På plats finns även skickliga hudterapeuter som utför ansiktsbehandlingar med bland annat ekologiska produkter, och spaanläggningen satsar precis som tidigare också på massage av hög klass.

- Vi jobbar inte med spamassage, som man kanske kan tro, utan vi jobbar med behandlande, djupgående massage som gör att man känner sig ordentligt ”knådad” när man går härifrån.

Unikt för Sparadiset är att nästan alla behandlingar erbjuds som duobehandlingar, vilket innebär att man kan ta med sig någon och få behandlingen i samma rum. Anläggningen har även tropiska spaavdelningar med bubbelpool som kan hyras av privata sällskap, exempelvis till möhippor och födelsedagar.

Växande spa-behov
Under de senaste åren har allt fler börjat gå på spa, menar Frida. Själv vill hon erbjuda alla en lyxigare vardag och en lugn stund på egen hand, utan att det ska kosta skjortan.

- Behovet av att ta hand om sig själv och lyxa i vardagen har absolut blivit större. Vi har dessutom inte så höga priser eftersom vi vill att alla ska ha råd att gå till oss mer än en gång per år.

Under det kommande året planerar Sparadiset tre nya anläggningar, än så länge är det dock inte klart var.

Mer information: Sparadiset

Visa på karta