Bästa platserna för picknick i Malmö

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Sol, bad och parkhäng hör sommaren till och inget gör upplevelsen mer komplett än en trevlig picknick. I Malmö finns det flera fina grönområden och andra platser att njuta på mitt i stan, medan det i andra fall bara gäller att slänga sig på cykeln eller hoppa på bussen. Förbered några somriga matlådor, snacks och en flaska kylt gott eller köp med dig något på vägen. Här guidar vi dig till de bästa platserna för en picknick i Malmö.

Folkets Park

Amiralsgatan 35, Möllan

Mitt i vimlet

Folkets Park sprudlar av liv under sommarsäsongen, inte minst då det hålls en hel del kulturevenemang i parken. Bland annat fotboll, allsång, konsert och festival står på schemat i sommar, men hjärterum för skönt häng på gräsmattan finns det alltid.

Kungsparken och Slottsparken

En grön oas

Dessa två fina parker som ligger i anslutning till varandra och vår gamla goda stadskärna huserar mängder av fina picknickplatser. På de stora gräsmattorna närmast Malmö Stadsbibliotek samt Malmö Museer blir det ofta en hel del lek och aktivitet, medan det brukar vara lugnare närmare dammarna. Bara att ta en promenad genom parkerna och hitta din favoritplats.

  • Alkohol: Tillåtet

Pildammsparken

Malmös största park

Alla – eller i alla fall många – vägar leder till Tallriken i Pildammsparken, som står som en glänta vackert inramat av ståtliga träd. Här varvas aktivt parkhäng med bubbel i solen och Instagrammande, samt någon enstaka festival. Pildammsparken råkar även vara innerstadens största park med flera olika mysiga miljöer, så ni hittar garanterat en plats som passar ert sällskap.

  • Alkohol: Tillåtet

Trädäcket i Västra Hamnen

Stadspuls vid havet

Skippar ni hellre sand mellan tårna och pollen-orsakade tårfester är trädäcket i Västra Hamnen precis rätt plats för er. Mumsa i er något gott till ljudet av nätta vågor, utsikt över Öresundsbron och en skymt av Danmark i fjärran. Lite extra kul med nära till glassbar, ett svalkande dopp eller en svängom på dansgolvet vid tango- och salsakvällar.

Ribban

Ribersborgsstranden

Populär citystrand

En varm sommardag är Ribban nästan garanterat fullt av liv. Badande familjer, soldyrkare, Kallis-entusiaster, frisbeespelande kompisgäng och fler delar alla denna citynära strand. Det är bara att slå sig ner och njuta av vimlet.

Sibbarp

Sibbarpsstranden

Familjevänligt en bit ut

Härligt strandhäng och picknick i det gröna och sköna kombineras väl här på Sibbarpsstranden, medan total lekplatseufori för barnen ligger bara ett stenkast bort. Lummigare, och oftare lugnare, än Ribban så det är väl värt en cykel- eller busstur vid tillfälle.