Din guide till Malmös bästa museer

Malmö svämmar över av museer som kan få även de regnigaste och tråkigaste dagarna att kännas som att sväva på rosa moln. Så sätt på dig läsglasögonen och gör dig beredd för en djupdykning i allt från choklad och kulturhistoria till teknik och köttätande pirayor när vi guidar dig till Malmös bästa museer. Vi lovar att du kommer att hitta ett museum som passar just dig.

Moderna Museet

Ola Billgrens plats 2-4

Moderna klassiker i vacker miljö

Moderna museet är inte bara ett av Malmös intressantaste museer utan dessutom en av Sveriges vackraste utställningslokaler. När Malmös gamla elverk omvandlades till utställningslokal blandades industriell charm och höga takhöjder med ljusa väggar och nytänkande. Hit kommer du för att se verk av några av samtidens mest betydande konstnärer och moderna klassiker från 1900-talet och framåt.

Teknikens och Sjöfartens hus

Malmöhusvägen 7, Västra hamnområdet

Allt om maskiner och fordon

Om du är intresserad av hur tekniska maskiner och fordon fungerar är Teknikens och Sjöfartens Hus definitivt någonting för dig. Här kan du lära dig allt som är värt att veta om landsvägar, flygtrafik, motorer och muttrar. Dessutom finns det en riktig ubåt som man får gå in i.

Malmöhus slott

Malmöhusvägen 6

Vackert renässansslott

I entrén till Slottsholmen hittar du Malmöhus slott. Förutom att det är Nordens äldsta bevarade renässansslott kan du här stifta närmare bekantskap med stadens och regionens historia. Dessutom finns det en källare med djur som akvariefiskar, köttätande pirayor och pytonormar.

Malmö Chokladfabrik

Möllevångsgatan 36B

Fördjupa dig i chokladens värld

För dig som älskar choklad är ett besök på Chokladfabrikens museum ett absolut måste. Här kan du göra en djupdykning i 120 års chokladhistoria med gamla formar, etiketter och annan kuriosa kring chokladtillverkningen.

Malmö Konstmuseum

Malmöhusvägen 6

Nordiska konstutställningar

Malmö konstmuseum tillhör ett av Sveriges största konstmuseer och har alltid ett par intressanta utställningar. Främst visas samlingar från nordisk konst från 1800-talet och fram till idag men det finns även konst från olika delar av Europa.

Malmö Konsthall

S:t Johannesgatan 7

Stora på samtida konst

Med tanke på att Malmö konsthall har ett av Europas största rum för samtida konst är det kanske inte så konstigt att det nästan alltid finns intressanta utställningar som håller hög kvalitet. Här kan du se utställningar med internationell inriktning från såväl den moderna konsten som aktuella experiment.