Guiden till affärslunch i Malmö

Det vimlar av lunchrestauranger i Malmö, men när det gäller affärslunchen krävs ofta rätt stämning och miljö för allt från avslappnat till "business" – vilket kan innebära en hel del planering. Som tur är finns det många möjligheter att diskutera affärer över lunch, däribland ett ställe som bjuder på stans bästa utsikt och ett annat som stoltserar med en hel del historik i lokalerna. Här guidar vi till bra lunchställen i Malmö för en affärslunch med kollegor, kunder och potentiella affärspartners.

Se även
Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger

City norra

Kitchen & Table: Malmös bästa lunchutsikt
Högt i tak och lika höga fönster i en lokal på Clarion Hotel & Congress Malmö Lives 25:e våning gör Kitchen & Table till ett särskilt tjusigt val till affärslunchen. Dagens lunch handlar oftast om klassisk husmanskost och inkluderar hembakat bröd, sallad samt en oslagbar utsikt över Malmö.
Pris: Dagens lunch ca 145 kr
Tid: Mån-fre kl 11.30-14
Mer information: Kitchen & Table, Dag Hammarskjölds torg 2, City norra


Kitchen & Table

Namu: En affärsresa med koreanska smaker
Längs en av kullerstensgatorna bara ett stenkast från Lilla Torg bjuder Namu in till lunch gjord på mestadels närproducerade råvaror och smaker, inspirerade av det koreanska köket. Lunchmenyn växlar varje vecka och serveras i en stilren lokal med högt i tak och flera fönster för ljus och fräsch miljö.
Pris: Veckans lunchmeny ca 115-175 kr
Tid: Tis-fre kl 11.30-14
Mer information: Namu, Landbygatan 5, City norra

Skeppsbron2 Tapas: Populär mötes- och AW-krog
Precis intill kanalen nära city, men även tillgängligt för kontorstäta Västra Hamnen håller Skeppsbron2 förutom populär AW även lunchservering i restaurangen som passar till möten. Här utgör fräscha lokaler en bra mötesplats, även för lite större mötessällskap med ett antal runda bord. Menyn listar både husmanskost och internationella influenser.
Prisexempel: Kommer inom kort
Tid: Mån-fre kl 11.30-14
Mer information: Skeppsbron2 Tapas, Skeppsbron 2, City norra

Bistro Royal: Stäm möte i Kungliga vänthallen
Vita dukar, trädetaljer och en tjusig takkrona sätter tonen på Bistro Royal, en fin krog som huseras i den gamla Kungliga vänthallen. Under veckan ställs en dagligen omväxlande Plat du Jour-meny fram, som likt à la carte-menyn återspeglar olika europeiska kök – framförallt franskt, italienskt och skandinaviskt. Vid större möten finns här även chambre separée.
Pris: Plat du Jour ca 85-165 kr
Tid: Mån-fre kl 11.30-14
Mer information: Bistro Royal, Centralplan Kungliga Vänthallen, City norra

Savoy Grill: Hotellrestaurang i city
Stilrena Savoy Grill erbjuder lunch i luftiga och ljusa lokaler som utgör en fin miljö för sorl såväl som affärssamtal. Lunchmenyn är klassisk och enkel med ett urval förrätter, toast, varmrätter och godheter direkt från kolgrillen. Restaurangen håller dessutom lunchöppet en hel timme längre än de flesta. 
Prisexempel: Dagens special ca 110 kr, toast skagen ca 155 kr, varmrätter ca 175-245 kr 
Tid: Mån-fre kl 11.30-15
Mer information: Savoy Grill, Norra Vallgatan 62

Victors Restaurang Bar & Café: Ledigt på Lilla Torg
Mitt i smeten på anrika och livliga Lilla Torg håller Victors i en stabil lunchservering som gör sig bäst under sommarhalvåret då den sköna och rymliga uteserveringen får komma till sin rätt. Maten som erbjuds till lunch rör sig mest i spåret klassisk husmanskost. 
Prisexempel: Dagens lunch ca 98-105 kr
Tid: Mån-fre kl 11.30-15
Mer information: Victors Restaurang Bar & Café, Lilla torg 1, City norra

City södra

Operagrillen: Nyttigt vid nöjeshus
Precis intill Malmö Opera bjuder Operagrillen på vällagad lunch i form av allt från husmanskost till rätter som drar inspiration från kontinenten, såsom pasta carbonara och anklår. I luncherbjudandet ingår även dessert på måndagar vid bokning av lunch mellan klockan 13 och 14.
Pris: Dagens ca 120 kr
Tid: kl 11.30-14
Mer information: Operagrillen, Östra Rönneholmsvägen 20, City södra

Årstiderna i Kockska Huset: Affärer i det anrika
Tjusiga källarvalv, vita bordsdukar och klassiska europeiska rätter gör affärsmötet sällskap på Årstiderna i Kockska Huset. Den fina och vida källarlokalen andas såväl historik som lyx, och här finns plats för såväl små som större sällskap med lagom utrymme däremellan. 
Prisexempel: Veckans fisk ca 147 kr, köpmansmeny ca 435 kr, klassisk wienerschnitzel ca 225 kr
Tid: Kl 11.30-14
Mer information: Årstiderna i Kockska Huset, Frans Suellsgatan 3, City södra

Atmosfär: Mat och miljö för samtal, möten och människor
Bara namnet avslöjar restaurang Atmosfär som en prima mötesplats, vilket sedan bekräftas när man stiger in och möts av en ljus lunchbar. Inredningen är genomtänkt även i matsalen och kammaren, som passar fint för lite mer privata möten. Servicen gör sig riktigt bra till, och så även den moderna maten skapad med skånska traditioner i sinnet. 
Prisexempel: Förrätter ca 120 kr - 150 kr, varmrätter ca 125 kr, sallader ca 110 kr - 125 kr
Tid: Mån - fre kl 11.30 - 14.30
Mer information: Atmosfär, Fersens väg 4, City södra

Grand Öl & Mat: Retrostil vid Möllan
Bordsplatser i snygga bås av trä, med en härlig blå färgklick i samspel med resterande inredning, sätter retrokänslan på Möllanfavoriten Grand. Under lunchtimmarna kan man här avnjuta ett par dagligen omväxlande Krav-märkta rätter som görs på lokala råvaror, med inspiration från hela Europa. Såväl tjusigt à la Mad Men som prisvärt à la Möllan. 
Prisexempel: Dagens lunch ca 95 kr
Tid: Tis-fre kl 11.30-14
Mer information: Grand Öl & Mat, Monbijougatan 17, City södra

Västra Hamnen

Årstiderna by the Sea: Fina fisken vid vattnet
Absolut finast är det när mötet kan hållas ute på Årstidernas trädäck vid vattnet en solig vår- eller sommardag, men en av Dockans mest prisvärda luncher gör sig även bra i lokalerna inomhus. Bordsreservationer går att göra när det gäller nedre däck, och där finns det plats för såväl små som lite större mötessällskap. 
Prisexempel: Dagens lunch ca 95 kr, dagens fisk ca 99 kr

Tid: Mån-fre kl 11.30-14
Mer information: Årstiderna by the Sea, Dockgatan 1, Västra hamnenområdet

Andra guider du kanske är intresserad av
Take away: Guiden till Malmös bästa take away-ställen
- Brunch: Guiden till Göteborgs bästa brunch
- Sushi: Guiden till Malmös bästa sushi

Om guiden till affärslunch i Malmö
Guiden till Malmös bästa affärslunch uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra affärslunch i Malmö som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta