Guiden till lyxrestauranger i Malmö

Flera av Malmös finkrogar har fått en plats på den kulinariska världskartan samtidigt som staden blivit en allt hetare destination för gourmander från när och fjärran. Hyllade fine dining-krogar samsas med ledigare koncept vars mat och service likväl andas lyx. Får det vara en Michelin-belönad stjärna med en skånsk glimt i ögat, eller kanske en smakresa i första klass till fjärran öst? Här guidar vi till lyxrestauranger i Malmö. (Alla priser är ungefärliga och inkluderar ej eventuella vinpaket.)

Vollmers

Tegelgårdsgatan 5

Skånska råvaror och två Michelinstjärnor

En stor dos fantasi och en klick nostalgi tillsammans med Skånes bästa råvaror är bara en del av den alldeles speciella charm som satt Vollmers på kartan med två stjärnor i Guide Michelin. Här guidas matgäster försiktigt genom det skånska landskapet med skickliga kombinationer av smaker som blir till årstidsinspirerade drömmar på fat.

 • Meny/pris: Ca 1 600 kr
 • Stjärnor i Guide Michelin: 2

Bloom in the Park

Pildammsvägen 17

Ett unikt parkäventyr

Ett av Malmös mest nyskapande kök döljer sig i en av stans mysigaste stugor, som dessutom ligger i stans skönaste park. Inredningen som går i modern europeisk tappning är nästintill det enda som skvallrar om menyns natur, då de lekfulla säsongsenliga rätterna hålls hemliga fram tills de serveras. Med Titti Qvarnström i spetsen är detta dock ett kök man blint kan lita på.

 • Meny/pris: 3-rätters (mån - tors) ca 495 kr, 5-rätters (alla dagar) 695 kr
 • Meny/pris: Lunch (mån-fre, 12-14, endast bokning), 2-rätters: 395 kr | 3-rätters: 495 kr
 • Meny/pris: Afternoon tea (sön, 12-16), 295 kr
 • Stjärnor i Guide Michelin: 1

Kin Long

Rådmansgatan 1

Smaka på fina Kina

Malmös äldsta kinesiska krog stoltserar med både historia och klass i såväl tjusig mat som stilren inredning som sätter tonen redan vid ingången. Matgäster förs med på en elegant kulinarisk expedition genom delar av Kinas vida landskap. Välkomponerade avsmakningsmenyer introducerar allt från dumplings och Pekinganka till fräscha rätter med gott om hetta, samt passande vinpaket till.

 • Meny/pris: 5-rätters ca 545 kr, 7-rätters ca 655 kr. Minst 2 personer

Restaurant Zushi

Drottningtorget 4

Förförisk japansk krog

Att stiga in i Kagamis förföriska lokaler är spännande bara det, men det gäller att förbereda sig för ytterligare en kick när man väl ger sig på menyn. Många lär känna sig dragna till det säkra kortet sushi, men här skadar det verkligen inte att våga sig på något nytt eller att låta kocken bestämma. Man är dessutom japansk izakaya-tradition trogen med ett gott utbud av passande sake samt drinkar.

 • Meny/pris: Kombomenyer, fr 265 kr

Occo

Kalendegatan 12

Libanesiskt smårättskalas i lyxförpackning

Med stora spetsvalvformade fönster som skyls av vackert mönstrade galler och snygga lampor som värmer upp den sandtonade interiören, talar Occo om varma arabiska nätter. Lyxen finns i allt från inredning och service till den temaenliga cocktailmenyn som bland annat omnämner Beirut och Casablanca. Välkomponerade klassiska meze-menyer om minst 15 rätter är nästan grädden på moset.

 • Meny/pris: Meze med grill ca 449 kr, libanesisk meze ca 329 kr, vegetarisk meze ca 329 kr

Snapphane

Adelgatan 4

Ambitiös systerkrog till Vollmers

Snapphane har en Bib Gourmand i Guide Michelin och drivs av bröderna bakom stjärnsuccén Vollmers. På den betydligt mindre kända systerkrogen är prisnivån något lägre men ambitionerna överraskande höga. Såväl presentation som smak håller hög klass och serveringspersonalen lotsar dig kunnigt genom fem- eller sexrättersmenyn. Eleganta lokaler i anslutning till Elite Hotel Residens adderar flärd åt besöket.

 • Meny/pris: 5-rätters 695 kr, 6-rätters 895 kr

Extratips: Daniel Berlin Krog

Diligensvägen 21

Skånsk stjärna värd en vallfärd

Matentusiaster från när och fjärran har fått nys om den Michelin-belönade fine dining-stugan utanför Tomelilla som bjuder på vackra presentationer av landskapet runt knuten. Till varje servering får här 14-16 lyckosamma gäster slå sig ner i en fantastiskt intim miljö för att avnjuta en avsmakningsmeny som för dem på en säsongsbetonad skånsk matresa utan dess like.

 • Meny/pris: Avsmakningsmeny: Lunch ca 1 350 kr, middag ca 2 150 kr
 • Stjärnor i Guide Michelin: 1