Guiden till Malmös bästa asiatiska restauranger

Vår stora grannkontinent i öst bjuder på en hel del spännande upplevelser, däribland en mångfald av goda smaker. I Malmö råder ingen brist på asiatiska restauranger, vars vitt skilda kök definitivt förtjänar en upptäcktsfärd. För att underlätta jakten på de mest genuina upplevelserna har vi samlat ihop ett urval som håller måttet. Kinesisk dim sum, japansk sushi, thailändsk sallad och vietnamesiska sommarrullar är bara början. Här guidar vi till Malmös bästa asiatiska restauranger.

Kolla även
- Sushi: Guiden till Malmös bästa sushi

Kin Long: Tjusig kinesisk Malmöveteran
Först, bäst och vackrast skulle mycket väl kunna passa in på Kin Long, Malmös allra första kinesiska restaurang. Här står den före detta hemliga menyn numer i rampljuset då man satsar helhjärtat på autentisk kinesisk mat på hög nivå, i en miljö som passar till. Glöm fyra små rätter, här blir det spännande avsmakningsmenyer med kinesiska delikatesser och vinparningar.
Mer information: Kin Long, Rådmansgatan 1, City södra 

Restaurang Asien: Väldig meny från Vietnam
I över 15 år har paret Tu drivit Restaurang Asien på Möllan, som på senare år vågat släppa den vardagliga svensk-kinesiska menyn till förmån för goda familjerecept från Vietnam. Tro dock inte att fokuset på vietnamesiskt lär göra det lättare att plocka enstaka rätter från menyn, då det vietnamesiska köket - och likaså Restaurang Asiens meny - har en hel del att bjuda på. Här finns något för alla.
Mer information: Restaurang Asien, Ystadsgatan 17, City södra

Lemongrass: Stilrent med smaker av Sydostasien
Lite lyxiga Lemongrass bjuder på moderna tolkningar av traditionella rätter främst från olika delar av Sydostasien, däribland Thailand och Vietnam, men även med några inslag från Kina och Japan. Krispiga biffstrimlor, grillad anka, teriyaki-tonfisk och lamm curry är bara några av de varierade smakerna. Även delar av dryckeslistan hämtas från Asien, som till exempel sake och japansk öl.
Mer information: Lemongrass, Grynbodgatan 9, City norra

Kagami: Mat och dryck på japanska
Exklusiviteten är något påtaglig i såväl miljö som mat på japansk-inspirerade Kagami. Här får man sitta på snygga röda eller svarta soffor och stolar som matchar interiören medan man mumsar i sig kockens val av sushi, varmrätter och grillat eller smuttar på sake. Då Kagamis fokus ligger på samspelet mellan mat och dryck enligt japanska traditioner involveras ofta alkohol, så här gäller 18 plus.
Mer information: Kagami, Drottningtorget 4, City norra

Mrs Saigon: Fräscht och hälsosamt vietnamesiskt på Engelbrektsgatan
Längs kullerstensprydda Engelbrektsgatan har Mrs Saigon med fräsch mat och stora leenden erövrat många malmöiters hjärtan. Under veckan är lunchserveringen populär med ett urval av rätter som varierar dagligen, men man drar även många till myskväll där sällskapet kan kalasa på allt från nudelsoppa till vietnamesiska pannkakor och goda juicer. Avrundas snyggt med en kopp vietnamesiskt kaffe.
Mer information: Mrs Saigon, Engelbrektsgatan 17, City norra

Thap Thim Thai: Kryddstarkt från nordöstra Thailand
Det kryllar av thairestauranger i Malmö, men bland de allra starkast lysande stjärnorna står Thap Thim Thai i city. Smaker från Isaan-regionen i nordöstra Thailand anses vara hem åt ett kryddstarkt kök rikt på smaker och hetta, och de är precis de som står i fokus här. De särskilda Isaan-rätterna är att rekommendera, men visst finns här en hel del vällagade mer bekanta thairätter också.
Mer information: Thap Thim Thai, Västergata 9, City norra

Noi's Café & Deli: Fräscha smaker à la Saigons gator
Vietnamesiska Noi's ligger rätt i tiden med siktet på streetfood och en enkel meny som listar ett noggrannt urval av riktigt fräscha vietnamesiska baguetter, risnudelsallader och sommarrullar. Färska örter, grönsaker och den välkända vietnamesiska fisksåsen är några av de dominerande smakerna, medan ingredienserna överlag varierar från kött och skaldjur till helvegetariska alternativ.
Mer information: Noi's Café & Deli, Friisgatan 3, City södra

Vegegården: Asiatisk vegobuffé
Den oinvigde hittar kanske inte hit så lätt, men en salig skara av såväl veganer och vegetarianer som köttätare vet vilken liten gata man ska vända in på för att få njuta av Vegegårdens hyllade buffé. Hela veckan ut kan man här välja och vraka bland vårrullar, curry, wok-rätter, vegetarisk hajfensoppa och mycket mer. Det allra mesta är gjort med sojaprotein och tofu som köttsubstitut.
Mer information: Vegegården, Rörsjögatan 23, City norra

Yukai: Mer än bara sushi
Sushi i all ära, men kockarna på familjedrivna Yukai vid Möllan kan även slänga ihop en hel del annat gott från det japanska köket. Förutom nigiri och company listar menyn en del smakrika och mustiga nudelsoppor samt mumsiga små gyoza med eller utan kött. Även dryckeslistan bjuder på något för alla med ett urval av sake, japansk öl, vin, teer och juicer.
Mer information: Yukai, Bergsgatan 35, City södra

Dubbel Dubbel: Kinainspirerat hipsterhak på Möllan
Dubbel Dubbel utgör ett unikt tillskott bland alla trendiga Möllan-häng. De sköna vibbarna sitter precis som de ska och man har en rolig meny fylld med mumsiga dumplings, mantou ankburgare och diverse dim sum-rätter. Det roliga sträcker sig vidare till drinkmenyn, som bland annat listar goda viner och drinkar. Att Dubbel Dubbel dessutom har sitt alldeles egna skojiga öl blir lite grädden på moset.
Mer information: Dubbel Dubbel, Simrishamnsgatan 14, City södra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Sushi: Guiden till Malmös bästa sushi
- Fiskrestauranger: Guiden till Malmös bästa fiskrestauranger
- Hamburgare: Guiden till Malmös bästa hamburgare
- Lunchrestauranger: Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Guiden till sommarens bästa uteserveringar i Malmö

Om guiden till asiatiska restauranger i Malmö
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra asiatiska restauranger i Malmö och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon bra asiatisk restaurang som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Visa på karta