Guiden till Malmös bästa barer

Dags att varva ner med ett glas vin, en stor stark eller en god drink på en riktigt bra bar i Malmö? Ibland är det lite svårt att navigera sig fram till de allra bästa och därför har vi vaskat fram guldkornen i Malmös barutbud som passar alla smaker och tillfällen. I den här guiden kör vi igenom barerna som kan det mesta i dryckesväg, från hipster-haket på Möllan till city-favoriten som till och med Michelin-guiden omnämner. Länkade nedan hittar du även våra guider till Malmös bästa pubar, cocktailbarer och AW-häng. Skål!

Kolla även:
- Pubar: Guiden till Malmös bästa pubar
- Cocktailbarer: Guiden till Malmös bästa cocktailbarer
- AW: Guiden till Malmös bästa afterwork
- Vinbarer: Guiden till Malmös bästa vinbarer
- Sportbarer: Guiden till Malmös bästa sportbarer

Moriska Paviljongens Bistro: Ledigt barhäng i palatset
Det stora palatset mitt i Folkets Park står regelbundet värd för brakfest, men gör också plats för en rymlig bistro och bar som bjuder in till såväl skön afterwork som förkrök. Champagne, öl, vin, drinkar - det mesta finns för de allra flesta. Är man tidigt ute så kan man dessutom få ett urval av såväl mat som dryck till förmånliga priser under en så kallad Moorish Hour.
Mer information: Moriska Paviljongens Bistro, Norra Parkgatan 2, City södra


Moriska Paviljongens Bistro

Bastard: Första parkett vid zinkbaren
Kritiker, malmöbor och Michelin-gubbar jublar över Bastard, och visst kan killarna i zinkbaren här även fixa till en och annan god dryck. Vare sig det gäller ett glas naturvin, en kall hantverksöl eller en av Bastards spännande cocktails, så leds man på rätt väg av den kunniga personalen. Häng gärna kvar vid baren om front-row till matmagin i det öppna köket är av intresse.
Mer information: Bastard, Mäster Johansgatan 11, City norra

Tempo: Livat på nygammal Möllan-favorit
Att kalla Tempo för navet av kultur-Malmö är rätt vågat, men inte fullt orimligt när man ser till krogens historia och läge mitt i Möllanområdet. Här är trendigt, livligt och nästintill hemtrevligt för den som känner sig hemma bland Malmös kreativa. Det är bara att välja en dryck och slänga sig rakt in i valfri konversation om samtida kulturhändelser.
Mer information: Tempo, Södra Skolgatan 30, City södra

Metro: DJs och dricka
En annan Möllan-institution hittat man här på avslappnade Metro, där den långa öllistan kan ge vem som helst en gnutta beslutsångest. Lockar varken Brooklyn Lager eller Mikkeller så är baren lyckligtvis också utrustad med ett par viner. Standard på Metro är även sköna DJ-spelningar.
Mer information: Restaurang Metro, Ängelholmsgatan 14, City södra

Mello Yello: Givet på Lilla Torg
En fin vår- eller sommarkväll är det svårt att motstå charmiga Lilla Torg, där uteserveringarna får allt mer stjärterum för säsongen. Bland dessa hittar man Mello Yello, som serverar allt från en stor stark och vin till en ganska så potent Long Island Ice Tea. Live-musik då och då samt ett kök som har öppet till midnatt sitter inte fel det heller.
Mer information: Mello Yello, Lilla Torg 1, City norra

 

Grand Öl & Mat: Ta ståltrappan upp till Manhattan
Tempo-gängets andra krogsatsning för tankarna till gallerier och hipsterhäng i New York, inte minst då den ligger en ståltrappa upp från en anspråkslös innergård. Lägg därtill på vimlet av kulturpersonligheter och andra Möllan-stammisar som betar av välvalda goda öler och annat från det varierade dryckesutbudet i loungen eller de 50-talsinspirerade båsen, så skymtar man lite av Manhattan i Malmö.
Mer information: Grand Öl & Mat, Monbijougatan 17, City södra

Centiliter & Gram: Loungebar mellan stora och lilla
Full uteservering, sena öppettider och ett strategiskt läge mellan krogtäta Lilla Torg och klubbtäta Stortorget lockar ofta till ett stopp på Centiliter & Gram under helgen. Baren här är välutrustad för alla lägen och fixar allt från cocktails och long-drinks till öl och vin. Kan man inte hålla klackarna i styr så finns det även dansgolv och diskobelysning på plats.
Mer information: Centiliter & Gram, Stortorget 17, City norra

Mrs Brown: Barhäng hos fru brun
Som vinglasen på matborden hintar så bjuds det här på välutvalda europeiska viner, men man har inte stoppat det goda dryckesutbudet där. Baren levererar i alla lägen med bland annat Leffe på fat, Mrs Browns egna Ale och snygga drinkar som blandas ihop av skickliga bartenders. Gott i det mingelvänliga barområdet med ståbord eller på uteserveringen vid Davidshallstorg.
Mer information: Mrs Brown, Storgatan 26, City södra

Far i hatten: Fest i stugan
Denna söta stuga mitt i Folkets Park smyger inte med det faktum att man lika väl kan släcka törsten som dämpa hungern här, gärna samtidigt. Ett gediget och ständigt uppdaterat utbud av viner, bubbel och öl finns att välja bland både till maten och till ledigt barhäng. Far i hatten får regelbundet även musikaliskt sällskap, bland annat av Mor i Mössan.
Mer information: Far i hatten, Folkets Park, City södra

Café Simrishamnsgatan: Sköna vibbar hela dagen
Skönt café om dagen, lika skön bar om kvällen. Sedan Café Simpan, som det heter i folkmun, fick grönt ljus för att fylla baren med vin och öl har nykomlingar lockats in av livet om kvällarna medan stammisar fått anledning att stanna längre. Den avslappnade stämningen blir ännu härligare med regelbundna live-framträdanden och DJ-spelningar.
Mer information: Café Simrishamnsgatan, Simrishamnsgatan 3, City södra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Hamburgare: Guiden till Malmös bästa hamburgare
- Lunch: Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Guiden till sommarens bästa uteserveringar i Malmö
- Kaffe på språng: Malmös bästa caféer on-the-go
- Vegetariskt: Guiden till Malmös bästa vegetariska restauranger

Om guiden till barer i Malmö
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra barer i Malmö och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon bra bar som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Relaterade artiklar:

Visa på karta