Guiden till Malmös bästa cocktailbarer

Skakad eller rörd; en riktigt välblandad drink går hem i nästan alla lägen. Vår jakt på de godaste drinkarna i Malmö har lett till välutrustade cocktailbarer med skickliga bartendrar som kan det här med älskade klassiker lika väl som de kan spännande innovationer. Sött, syrligt, starkt och till och med kryddigt är några av smakupplevelserna som finns att välja och vraka bland - något för såväl de sötsugna som för James Bond. Nedan listar vi Malmös bästa cocktailbarer.

Kolla även:
- Barer: Guiden till Malmös bästa barer
- Pubar: Guiden till Malmös bästa pubar
- AW: Guiden till Malmös bästa afterwork
- Vinbarer: Guiden till Malmös bästa vinbarer
- Sportbarer: Guiden till Malmös bästa sportbarer

BELLE: Fransknostalgisk cocktailmästare
Nostalgi, franskt och kreativitet i ett och samma krogkoncept låter som en hipsters ultimata dröm, och av klientelet att bedöma så är det kanske inte helt fel på BELLE. Här varvas klassiska cocktails med innovativa årstidsinspirerade skapelser i en ständigt omväxlande drinkmeny som lockar såväl inbitna entusiaster som nyfikna noviser.
Mer information: BELLE, Södra Skolgatan 43, City södra

Rosen: Säsongsanpassat på tjusig hotellbar
Glöm köer och trängsel vid baren. På Rosen får man sjunka ner i en fåtölj och skämmas bort av välklädda kypare som serverar vid bordet. Lite sådär utomordentlig service som inte är helt oväntad på baren som inhyses i ett femstjärnigt hotell. Dessutom håller cocktail-menyn samma höga kvalitet med välblandade klassiker och innovativa säsongsanpassade kreationer.
Mer information: Rosen Bar & Dining, Mäster Johansgatan 15, City norra


Rosen

Kitchen & Table: Skybar med panoramavy
I anslutning till Marcus Samuelssons restaurang högst upp i Clarion Hotel & Congress Malmö Live hittar du ställets skybar där du kan sippa på cocktails och njuta av den magnifika utsikten över hela Malmö. Det här är med andra ord stället för dig som vill ha hela drinkupplevelsen.
Mer information: Kitchen & Table, Dag Hammarskjölds torg 2, City norra

 
Kitchen & Table

Eatery Social Taqueria: Uppfriskande smaker från Mexiko
Mezcal och tequila - de är några av dryckerna som serveras i baren på den här streetfood-influerade restaurangen längst ner i Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Här hittar du bland annat en omtalad lemonad samt agua frescas som görs på färska frukter och bär. Hungrig? Kombinera drinken med lite tacos, empanadas eller något annat gott.
Mer information: Eatery Social Taqueria, Dag Hammarskjölds Torg 2, City norra

 
Eatery Social Taqueria

Carib Kréol: Karibiska ö-vibbar på glas
Sköna Carib fungerar lite som en portal till det avslappnade karibiska ö-livet, bland annat med drinkar som kanske hade gjort sig snäppet bättre i handen på stranden. Fast visst sitter en fräsch Piña Colada eller Caipirimaracuja fint även i Malmö. Förutom ett brett utbud av goda Karibien-inspirerade drinkar finns det också en del karibiska ölsorter att prova.
Mer information: Carib Kréol, Claesgatan 11, City södra

Scania: Malmös mesta tequila-mästare
Crossover-konceptet Scania låter Mexiko och Sydkorea mötas i köket, medan man i baren helt går in för en mexikansk jätte. Över 35 olika sorters tequila serveras här i allt från shots till klassiska Margaritas och husets mer kreativa cocktailkombinationer. Ta en drink i baren eller en pitcher med vännerna, kanske innan konserten hos grannen KB.
Mer information: Scania Bar & Kök, Bergsgatan 18, City södra

Boulebar: Spel och drink på Drottningtorget
En omgång av det franska spelet boule sägs gå gott ihop med en lika fransk brunch eller måltid, men Boulebar-stammisar går gärna i god för kombinationen boule och drinkar. En komplett bar med cocktail-nördar i spetsen står för såväl enkla traditionsenliga drinkar som egna små och stora påhitt. Ett populärt tillhåll för afterwork och roligt fördrinkshäng. För den som vill gå all in på upplevelsen rekommenderas ett glas pastis. Vive la France!
Mer information: Boulebar, Drottningtorget 8, City norra


Boulebar

Cuba Café: Svalkande drinkar till heta latinamerikanska rytmer
En svalkande dryckesmeny är av största vikt under sommaren och det har man inte missat på Cuba Café, ett av Malmös hetaste bar- och klubbhäng under säsongen. Enkla drinkar som Cuba Libre och Fidel Castro är givna, och en uppfriskande Mojito eller Daiquiri gör sig god på uteserveringen en skön sommarkväll mellan svängarna på dansgolvet.
Mer information: Cuba Café, Amiralsgatan 35, Citty södra

Occo: Orient-inspirerade cocktails
Stans snyggaste libanesiska restaurang dukar inte bara upp till en meze-fest utan dess like, men blandar även tjusiga drinkar som går i samma goda toner. Här kan man slå sig ner i barloungen och ta en av husets favoriter, däribland en drink med nyplockade violer, eller välja bland smakrika Beirut-, Casablanca- och Istanbul-inspirerade cocktails.
Mer information: Occo, Drottningtorget 6, City norra

Nam Do: Tropiska drinkar på vietnamesiskt vis
Mys med levande ljus och fina inredningsdetaljer från Vietnam i all ära, men en titt på Nam Dos exotiska drinklista gör ändå att man drömmer sig bort till en vietnamesisk strand. Fruktiga drinkar som Ben Tre Coco och Nha Trang innehåller bland annat rom, kokosmjölk och ananasjuice, medan en uppfriskande fräsch Hanoi Mule spetsas till med risvodka.
Mer information: Nam Do, Engelbrektsgatan 11, City norra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Hamburgare: Guiden till Malmös bästa hamburgare
- Lunch: Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Guiden till sommarens bästa uteserveringar i Malmö
- Kaffe på språng: Malmös bästa caféer on-the-go
- Vegetariskt: Guiden till Malmös bästa vegetariska restauranger

Om guiden till cocktailbarer i Malmö
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta cocktailbarer i Malmö och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon bra cocktailbar som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Relaterade artiklar:

Visa på karta