Guiden till Malmös bästa hotellfrukost

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Få saker kan få upp en så tidigt på morgonen under solsemestern som en riktigt god frukost på hotell. Fånga enkelt känslan på hemmaplan genom att ta en tidig tur till några av Malmös fina hotell som öppnar dörrarna till frukosten för alla. Dagsfärskt bröd, massvis med pålägg, pannkakor, kaffe och uppfriskande juicer gör vilken livsnjutare som helst till en morgonmänniska. Lyxa till det med en morgon à la femstjärnigt eller omgiven av vacker historik. Här guidar vi till Malmös bästa hotellfrukost.

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Dag Hammarskjölds torg 2

Slink in på väldig buffé

På bottenvåningen av überfräscha bygget Clarion Hotel & Congress Malmö Live, i Eatery Social Taquerias lokaler, dukas det var dag upp till en frukostbuffé som heter duga. Kör en enkel skål yoghurt med husets granola och någon fralla till, eller slå på stort med allt från pannkakor och korvar till din favoritomelett gjord på beställning. Glöm inte att ta en sväng förbi smoothie-stationen, bakverken och sötsakerna också. Veganska alternativ finns givetvis.

 • Vad: Frukostbuffé
 • När: Vardagar kl 6.30–9.30, helger kl 7.30–10.30
 • Pris: ca 185 kr

MJ's

Mäster Johansgatan 13

Lummig frukostfest på Malmös hetaste hotell

Stämningen är alltid på topp på en av stans hetaste mötesplatser. Under de tidiga timmarna sätter man den bland annat med hjälp av en härligt lummig matsal samt en generös frukostbuffé som inkluderar nybakat bröd, gott om goda råvaror i olika konstellationer, fint kaffe, ägg och våfflor – alla dagar i veckan!

 • Vad: Frukostbuffé
 • När: Alla dagar kl 7.30–10.30
 • Pris: ca 200 kr, ca 95 kr för barn upp till 12 år

Scandic Triangeln

Triangeln 2

God morgon för alla i tjusig frukostsal

Här väntar en mysig och fullt utrustad frukostsal med allt som behövs för att rivstarta dagen – och lite mer. Roligast är juicestationen där man kan pressa ihop något gott alldeles själv, men man stoltserar även med bland annat hemgjord granola, färsk fruktsallad, egen teblandning samt ett vegan- och allergivänligt utbud.

Mayfair Hotel Tunneln

Adelgatan 4

Kom igång i historiska salar

Mayfair Hotel Tunnelns anrika salar har stått värd för gäster från när och fjärran i ungefär 100 år, men byggnaden själv stoltserar med en historik som sträcker sig ända tillbaka till medeltiden. Det skvallrar bland annat de tjusiga medeltida källarvalven om, där frukosten hålls dagligen. Buffébordet bjuder på ett ordentligt frukostutbud, så det är bara att plocka på och insupa atmosfären samtidigt.

 • Vad: Frukostbuffé
 • När: Vardagar kl 6.30-9.30, helger kl 7.30-10.30
 • Pris: Buffé ca 140 kr, ca 70 kr för barn under 12 år

Comfort Hotel Malmö

Carlsgatan 10C

Ekomedveten rivstart

Förutom att vara bekvämt är Comfort Hotel även hälsomedvetet, vilket också syns i frukosten som serveras i restaurang Plectrums lokaler. Här är det högt till glastaket och kosmopolit-känslan är påtaglig bland iögonfallande lampor och mörka lädersoffor. Det enkla frukostbordet bjuder på god energi i form av bland annat gott bröd, färska bär och mycket ekologiskt.

 • Vad: Frukostbuffé
 • När: Vardagar kl 6.30-9.30, lördagar kl 7-11, söndagar kl 7.30-12
 • Pris: Buffé ca 125 kr, halva priset för barn