
Guiden till Malmös bästa köttrestauranger
Uppdaterad 16 sep 2020
Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.
Mattrenderna spretar åt alla olika håll och visst finns kött med på kartan även i Malmö. Det talas en hel del om entrecôte, filé och planka på många av våra mest populära köttspecialiserade restauranger, men amerikansk-inspirerat och närproducerat har på senare tid blivit ledord bland många köttkrogar. Vi på Thatsup har kikat på såväl veteranerna som nykomlingarna och guidar här till Malmös bästa köttrestauranger med de saftigaste bitarna i urvalet.
KOL Malmö
Kalendegatan 16Kosmopolitisk köttkrog
För en tjusigare grillupplevelse är det Kol på Kalendegatan som gäller. Här hänger man gärna först av sig i garderoben för att sen ta en välblandad cocktail i loungebaren innan sittningen i restaurangen. Där väntar kolgrillat gott i kosmopolitisk miljö.
Monster Bar & Steakhouse
Einar Hansens Esplanad 27, Västra hamnområdetMaffigt och mört
På Monster är vägledning ofta uppskattad då valmöjligheterna är många bland mört kvalitetskött från USA, Japan och Sverige, olika stora portioner samt val av huvudtillbehör som till exempel New York-style pommes. Storleken på en riktig monsterportion begränsas endast av aptiten.
Mando Steakhouse & Bar
Skomakaregatan 4Köttveteranen på Gamla Väster
Över en miljon plankstekar har serverats på Mando vid Lilla Torg sedan den goda rätten tog plats på menyn 1975. Lägg till alla hungriga malmöbor som mumsat i sig allt gott grillat sedan öppningen på 60-talet och så får man... en hel del kött som serverats. Det är helt enkelt ingen fråga om att denna Lilla Torg-institution kan sitt kött.
Texas Longhorn
Kanalgatan 5Texasdoftande barbecue
Den amerikanska södern är synonymt med barbecue i allmänhet och grillat kött i synnerhet. Detta koncept har man till fullo tagit vara på hos Texas Longhorn som fyllt sin meny med varje klassiker du kan tänka dig. Självklart finns burgare, nachos och ”Texas No Bean”-chili på menyn, men för dig som är sugen på en grillad köttbit står valet snarare mellan rätter som sirloin steak, bacon wrapped tenderloin eller en dekadent surf & turf.
Texas Longhorn Steakhouse
T-Bone
Sankt Pauli Kyrkogatan 7Stora saftiga svenska biffar
Plånbok och en stor aptit är att rekommendera till besöket på T-Bone. Att det här finns klassisk T-bone-stek att hämta avslöjas av namnet, men att man kan byta upp såväl den som ryggbiffen till en 600-gramsportion är lite överkurs. Allt kött kommer från svenska gårdar och får sällskap av rotfrukter, T-bones, kryddsmör och annat smått och gott på tallriken.
Bright
Bergsgatan 24, MöllanPlanka på Möllan
Oxfilé, grillspett och till och med spätta plockas av och serveras hett från grillen på Bright, men det är den gamla goda planksteken som ofta blir det självklara valet här. Standard är oxfilé på plankan, men även den kan anpassas till olika smaker. Enkla tillbehör som pommes, grillad tomat, wokade grönsaker och valfri sås hör till.
Steakhouse Lilla Torg
Lilla torg 7En biff i fint gammalt gatuhus
Sedan 1994 är ett av Malmös äldsta gatuhus från 600-talet vid Lilla Torg även ett steakhouse som fått namnet, ja, Steakhouse. Prima lokaler på stans mysigaste torg gör sig gott till maten, som inte oväntat mest består av kött och grillat. Menyn listar alla klassiker, samt lite annorlunda alternativ som gratinerad blomkål.
Carnivore Steakhouse
Östra Förstadsgatan 24Värnhems köttkung
Internationella influenser från världens mest etablerade grillnationer skymtar på Carnivore Steakhouse. Konceptet är enkelt: Välj ditt favoritkött – gärna kvällens specialare – för att sedan addera passande tillbehör som pommes, sås, vitlöksbröd och en stadig salladsbuffé.
Carnivore Steakhouse
Rådhuskällaren
Kompanigatan 5Filébuffé för den köttsugne
För den som både älskar kött och är stor i maten är Rådhuskällaren väl värt ett besök. Här driver de – till många Malmöbors glädje – konceptet filéfrossa. Upplägget är enkelt: Betala 245/295 kronor beroende på veckodag och ät så mycket du vill av buffén bestående av filéer av nöt, fläsk och kyckling. Självklart ingår ett stor urval av tillbehör som såser, olika sorters potatis och en rejält tilltagen salladsbuffé.
Rebell
Friisgatan 8BKötträtter med finess
Rebell är inte vad man skulle kalla en renodlad köttrestaurang, men har alltid flera intressanta kötträtter på menyn. Det mesta är kreativt tillagat med fokus på smak och komposition - vad sägs till exempel om kalvbräss med anklever, svartrot och svarta vinbär? Samtidigt finns klassiker som revbensspjäll och råbiff för traditionalisten att välja på.