Guiden till Malmös bästa köttrestauranger

Mattrenderna spretar åt alla olika håll och visst finns kött med på kartan även i Malmö. Det talas en hel del om entrecôte, filé och planka på många av våra mest populära köttspecialiserade restauranger, men amerikansk-inspirerat och närproducerat har på senare tid tagit plats bland ledorden i trenden. Vi på Thatsup har kikat på såväl veteranerna som nykomlingarna och guidar här till Malmös bästa köttrestauranger med de saftigaste bitarna i urvalet.

Kolla även:
- Malmös bästa hamburgare: Guiden till Malmös bästa hamburgare

Buenos Aires 72: Kött, vin och tango
Ibland är det gott vin eller en sväng tango, men oftast är det grillen som står för kalaset på Buenos Aires 72. Här får skånskt kött sig en omgång argentinska matlagningstekniker och smaker. Det blir en meny som bland annat bjuder på god hängmörad ryggbiff och entrecôte till önskad vikt serverad med säsongens sallad, dagens potatis, criolla och chimichurri.
Mer information: Buenos Aires 72, Kristianstadsgatan 10A, City södra

Monster Bar & Steakhouse: Maffigt och mört
På Monster tar man monster-tag när det gäller både mat och service. Vägledning är ofta uppskattad då valmöjligheterna är många bland mört kvalitetskött från USA, Japan och Sverige, olika stora portioner samt val av huvudtillbehör som till exempel New York-style pommes. Storleken på en riktig monsterportion begränsas endast av aptiten.
Mer information: Monster Bar & Steakhouse, Einar Hansens Esplanad 37, Västra Hamnenområdet

Mando Steakhouse: Köttveteran
Över en miljon plankstekar har serverats på Mando vid Lilla Torg sedan den goda rätten tog plats på menyn 1975. Lägg till alla hungriga malmöbor som mumsat i sig allt gott grillat sedan öppningen på 60-talet och så får man... en hel del kött som serverats. Det är helt enkelt ingen frågan om att denna Lilla Torg-institution kan sitt kött.
Mer information: Mando Steakhouse, Skomakaregatan 2-4, City norra


Mando Steakhouse

Texas Longhorn Steakhouse: Medium-rare som i sydstaterna
Den landsspridda kedjan Texas Longhorn har hittat ett vinnande koncept i det här med kött. På steakhouse-restaurangen vid kanalen bjuds det på köttgryta och revbensspjäll på sedvanligt Texas-vis, samt en hel del mört kött från grillen. Namn som "Bigass" och "Beltbuster" hintar om resultatet efter att man krängt sallad, biff, majskolv och pommes.
Mer information: Texas Longhorn Steakhouse, Kanalgatan 5, City norra

T-Bone: Stora saftiga svenska biffar
Plånbok och en stor aptit är att rekommendera till besöket på T-Bone. Att det här finns klassisk T-bone-stek att hämta avslöjas av namnet, men att man kan byta upp såväl den som ryggbiffen till en 600-gramsportion är lite överkurs. Allt kött kommer från svenska gårdar och får sällskap av rotfrukter, T-bones, kryddsmör och annat smått och gott på tallriken.
Mer information: T-Bone, S:t Pauli Kyrkogatan 11, City södra

TGI Fridays: Amerikanskt rakt igenom
I den gamla saluhallen på Lilla Torg huserar den här amerikanska kedjan som grundades i New York redan 1965. Menyn innehåller mängder av steaks, ribs och typiskt amerikanska rätter och desserter. Kanske en köttbit med rökig glaze är precis vad du är sugen på?
I samarbete med Fridays
Mer information: TGI Fridays Malmö, Lilla Torg, City norra


TGI Fridays

Bright: Planka på Möllan
Oxfilé, grillspett och till och med spätta plockas av och serveras hett från grillen på Bright, men det är den gamla goda planksteken som ofta blir det självklara valet här. Standard är oxfilé på plankan, men även den kan anpassas till olika smaker. Enkla tillbehör som pommes, grillad tomat, wokade grönsaker och valfri sås hör till.
Mer information: Bright, Bergsgatan 24, City södra

Steakhouse Lilla Torg: En biff i fint gammalt gatuhus
Sedan 1994 är ett av Malmös äldsta gatuhus från 600-talet vid Lilla Torg även ett steakhouse som fått namnet, ja, Steakhouse. Prima lokaler på stans mysigaste torg gör sig gott till maten, som inte oväntat mest består av kött och grillat. Menyn listar alla klassiker, samt lite annorlunda val som den amerikansk-inspirerade Surf & Turf med oxfilé och grillad hummer.
Mer information: Steakhouse Lilla Torg, Lilla Torg 7, City norra

Bastard: Tryne till knorr-filosofi hos Malmöfavorit
Lägg tankarna på den stora saftiga steken åt sidan och låt dig istället förföras av grisfötter, kalvtungor och hjortpaj på Bastard. Här trollas det i det öppna köket med alla möjliga delar av den ofta ekologiska och närproducerade slakten, och det görs så gott att man till och med lyckats roffa åt sig en plats i Michelin-guiden till Norden.
Mer information: Bastard, Mäster Johansgatan 11, City norra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Prisvärda restauranger: Guiden till prisvärda restauranger i Malmö
- Lunch: Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Guiden till sommarens bästa uteserveringar i Malmö
- Barer: Guiden till Malmös bästa barer
- Pubar: Guiden till Malmös bästa pubar

Om guiden till köttrestauranger i Malmö
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra köttrestauranger i Malmö och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips till oss på hello@thatsup.se om du vet någon bra köttrestaurang som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Visa på karta