Guiden till Malmös bästa latinamerikanska restauranger

Att vi i Malmö endast har skrapat på ytan vad gäller de sydamerikanska och latinamerikanska köken är numera ganska uppenbart. En värld fylld av hippa taquerior, färsk peruansk ceviche och rejäla brasilianska feijoadas håller på att öppna sig allt mer även här - och den är lika smakrik som den är färgsprakande. Smakresan tar oss från Mexikos hetta genom bland annat Karibiens jerk-kryddor ända till perfekt grillade argentinska biffar. Här guidar vi till Malmös bästa latinamerikanska restauranger.

Zócalo (Stortorget)

Södergatan 3

Från Mexiko via Kalifornien

Från det till stor del mexikanska och numera superhippa Mission-distriktet i San Francisco har Zócalo fått med sig inspiration till maffiga burritos, quesadillas, tacos och sallader här i Malmö. Till drinklistan har man bland annat fixat den mexikanska fruktläsken Jarritos, mexikansk öl samt hemgjorda margaritas. Enligt Zocalo behöver mexikansk mat inte vara onyttigt. För att ta fasta på detta är de helt transparenta med sina ingredienser och gör det möjligt för gästerna att själva diktera såväl innehåll som kalorimängd.

Burrito Friends

Fersens väg 14B

Välfyllda burritos och dekadenta milkshakes

På Burrito Friends serveras äkta burritos fyllda med fräscha och färska råvaror. Trots relativt låga priser kan du räkna med att bli rejält mätt – de är nämligen synnerligen generösa med fyllningen som du till stor del dikterar själv. Vi rekommenderar bland annat den långbakade kalkonen vars konsistens påminner om pulled pork. Bland det viktigaste hos en bra burrito är brödet, vilket man tagit fasta på. Här gräddas brödet nämligen alltid omedelbart vid beställning. Tips: Väl där, unna dig en milkshake. Den vill du inte missa.