Guiden till Malmös bästa multibrandbutiker

Att Malmö börjar bli en stad att räkna med även när det kommer till mode märker man bland annat genom ett flertal riktigt bra multibrandbutiker. Med en variation av starka designermärken och en välavvägd blandning av klassiker och high fashion andas flera av dem storstad. Vi guidar dig till multibrandbutikerna som får dig att vilja stanna på den här sidan av sundet.

Butiker för kvinnor och män

Aplace

Några av Skandinaviens bästa designers

Det är få butiker som vågar satsa på skandinaviskt mode fullt ut. Många fegar lite och väljer att varva med designklassiker från andra delar av världen. Ett av undantagen är Aplace som lyfter fram några av Skandinavens bästa designers. Butikens 300 kvadratmeter är fyllda med märken som Acne, The Local Firm, Minimarket, WESC och Velour.

  • Adress:

ABCD

Träffsäkert sortiment från flera stora modehus

Om du vill frossa i mode från några av de stora modehusen är ABCD på Baltzarsgatan ett svårslaget alternativ. Här hittar du ett unikt sortiment från märken som Pucci, Fendi, Dsquared, Moncler, Dior och Balenciaga. Extra plus får butiken för att sortimentet uppdateras ofta och att personalen är kunnig och hjälpsam.

  • Adress:
    • ABCD, Baltzarsgatan 32

Butiker för män

Olséns Herr

Klassiker med guldkorn från flera stora modehus

Olséns Herr erbjuder sedan 1978 exklusivt mode för män. Här hittar du ett noga utvalt sortiment från bland annat John Smedley, Corneliani, Barbour, Cerutti, Polo, Italigente och Burberry. Med andra ord är butiken ett utmärkt val om du är ute efter eleganta kostymer, skjortor, byxor eller accessoarer för fest eller affärsmöten.
Mer information: Olséns Herr,

Butiker för kvinnor

Olséns Dam

Tidlös butik med klassisk elegans

De mörka träslagen och kristallkronorna i taket ger en perfekt inramning till en av Malmös riktigt klassiska boutiquer. Hos Olséns Dam hittar du ett mode som känns ganska moget och som passar perfekt när du är på jakt efter jobbkläder eller något mer dressat. Det finns även ett bra utbud av accessoarer med sidenscarfs, väskor och hattar.

Factory

Avslappnad boutique med träffsäker rådgivning

Den avslappnade miljön och de hjälpsamma ägarinnorna på Factory gör butiken till ett utmärkt alternativ när du vill ha råd och tips inför ditt klädinköp. På nolltid letar de upp och kombinerar kläder som passar till olika tillfällen. Med ett trettiotal designermärken kan du hitta det mesta från dressat till mer vardagliga plagg.

  • Adress:

iiSA

En favorit på Stora Nygatan

Med flera trendiga inrednings- och klädbutiker är numera Stora Nygatan en shoppinggata att räkna med. Här hittar du iiSA som erbjuder det bästa från märken som Mulberry, Odd Molly, By Malene Birger, Hunkydory, See by Chloé och House of Dagmar. Även om butiken är liten gör det träffsäkra sortimentet att det är svårt att gå härifrån tomhänt.

  • Adress:
    • iiSA, Stora Nygatan 31