Guiden till Malmös bästa nattklubbar

Sista rundan på krogen eller hemmafesten innan det är dags att dra sig vidare. Vart bär det av sen? Malmös nattklubbar har blivit allt fler och än mer varierade. Här guidar vi till de bästa dansgolven och det livligaste nattlivet i stan, komplett med allt du behöver veta när det nalkas helkväll. Från hiphop och latinorytmer till indiepop och schlagerfest, vi har kikat på det mesta och ger även information om inträde och åldersgräns. Här är guiden till Malmös bästa nattklubbar.

Moriska Paviljongen (artikelbilden): Livat i parken
Det Orient-inspirerade sagopalatset mitt i Folkets Park bjuder in till en hel del blandad musikmagi på upp till fyra dansgolv. Smygstarta helgen med härlig hiphop i Bistron varje torsdag, häng kvar inpå småtimmarna efter fredagens afterwork eller satsa fullt på att prova olika dansgolv och rytmer under lördagsfestligheterna. Eller kör på ett fest-maraton, för all del. Livemusik varvas med temakvällar och DJ-spelningar, så det är bara att utforska.
Öppettider: Tors-lör till 03
Inträde: Gratis innan kl 23, därefter ca 100 kr
Åldersgräns: 20 år
Mer information: Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2, City södra


Moriska Paviljongen

Slagthuset: Störst i Skandinavien
Mindre storhetsvansinne och mer gigantiska salar med tre dansgolv och ett tak som är långt utom räckhåll gör att Slagthuset kan kalla sig för Skandinaviens största nattklubb. Här sneglar man åt Ibiza och de stora EDM-scenerna för inspiration till stora DJ-bokningar och arrangemang, men håller även hårt på traditionen med ett schlagergolv som heter duga.
Öppettider: Lör kl 00-05
Inträde: Fri entré vid gästlista innan 00.30, ca 100 kr utan och efter
Åldersgräns: 20 år
Mer information: Slagthuset, Jörgen Kocksgatan 7, City norra

Babel: Av musikälskare, för musikälskare
Har man tagit sig in genom portarna till Malmös mesta klubbkyrka så vet man att det allra heligaste här är musiken. Babel satsar helhjärtat på att fixa några av de bästa musikbokningarna till riktigt bra konserter och klubbkvällar på två dansgolv. Dessutom drar man sig inte för att leta efter dessa i olika städer och länder såväl som genrer.
Öppettider: Fre-lör kl 23.30-04
Inträde: ca 100-200 kr beroende på event
Åldersgräns: Förköp 18 år, dörr 20 år
Mer information: Babel, Spångatan 38, City södra

Folkets Bar: En mångfald av klubbar för ett mångfaldens Malmö
Prima läge bara ett stenkast från förfesten på Möllan är bara ett av dragplåstrena på Folkets Bar. Såväl unga som etablerade och alltigenom varierade klubbsatsningar får ta plats här, i ett försök att få upp varenda malmöit till dans vid något tillfälle. Räkna med mycket hiphop i grunden bland annat kryddad med trap hos Klubb Krisp eller varvad med latinorytmer på Klubb Alianza. 
Öppettider: Tis - lör kl 18-03, klubbkvällar startar vid 22 eller 23
Inträde: ca 60-80 kr
Åldersgräns: 18 år
Mer information: Folkets Bar, Norra Parkgatan 2, City södra

Etagé: Mer öppet för fler
Länge har Étage tagit hand om flera av Malmös olika festdemografier med generösa öppettider och varierande åldersgränser flera dagar i veckan. Minst fyra kvällar varje vecka strömmar basen ut på Stortorget från klubbens fyra dansgolv, med ytterligare en kväll reserverad för speciella tillställningar. Särskilt populärt inpå småtimmarna.
Öppettider: Mån, ons, tors kl 23.30-04, fre-lör kl 23.30-05
Inträde: Mån ca 60 kr efter midnatt, ons ca 120 kr, tors ca 60 kr efter midnatt, fre-lör ca 60 kr innan midnatt, ca 120 kr efter
Åldersgräns: Mån 18 år, tors 20 år, fre 23 år, lör 25 år
Mer information: Etagé, Stortorget 6, City norra

Cuba Café: En oas av latinamerikanska rytmer
I det gamla fjärilshuset vid entrén till Folkets Park hålls temperaturen igång under sommarsäsongen med hjälp av den populära sommarklubben Cuba Café. Räkna med Havanna-vibbar i form av bland annat Mojitos och Cuba Libres, samt en hel del höfter som svänger till salsa och andra dansvänliga latinamerikanska rytmer. För en garanterat till varmare breddgrader.
Öppettider: Fr o m 1 maj, ons-fre från kl 17, lör-sön från kl 15
Inträde: Fre-lör ca 100 kr efter kl 22
Åldersgräns: 20 år
Mer information: Cuba Café, Folkets Park, Amiralsgatan 35, City södra

Kulturbolaget: Musikveteranen vid Möllan
Efter över 30 år i branschen kan man lugnt konstatera att KB kan det här med musik. Utöver stjärnspäckade konsertbokningar är musikinstitutionen även bakom välbesökta klubbkvällar varje helg i lokalen på Bergsgatan, där indie- och rockentusiaster flockas titt som tätt för sena nätter med fullt ös.
Öppettider: Fre 23.30-04, lördag 23.30-05
Inträde: ca 50 kr innan kl 00.30, ca 100 kr efter
Åldersgräns: Fredag 18 år, lördag 20 år
Mer information: Kulturbolaget, Bergsgatan 18, City södra

Privé: Anrik nattklubb i Gamla Stan
Tre våningar, två dansgolv och fem barer håller klubbveteranen Privé vid liv även efter fyrtio år i nattklubbsbranschen. Husets Main Floor serverar färska låtar från topplistorna varvade med en och annan schlagerdänga, medan Bibliotekets beats ser till soul- och funkfantasters behov. När klackarna behöver en paus är det bara att njuta av lounge-känslan på Terrassen.
Öppettider: Fred 23-04, lör 23.45-05
Inträde: ca 120 kr + 20 kr garderobsavgift
Åldersgräns: Fre 21 år, lör 25 år
Mer information: Club Privé, Malmborgsgatan 7, City norra

Harrys: TGIF
Fest är kanske inte det första man tänker på när man hör pub och restaurang, men när det gäller Harrys vet malmöiter bättre. På fredagar kör man igång helgen med brakfest signerad fredagsklubben, som lockar många av stadens tjugo-plusare till dans. Att Harrys även huserar Malmös kanske längsta bar är inte så pjåkigt när man vill släcka törsten.
Öppettider: Fre-lör till kl 04
Inträde: Fri entré innan kl 00.30 via Facebook-event och gästlista
Åldersgräns: 20 år
Mer information: Harrys Pub & Restaurang, Södergatan 14, City norra

Adelgatan: Trendigt med VIP-stuk
En tjusig look och en ordentlig dos tålamod gäller om man vill slå klackarna i taket på exklusiva Adelgatan, som sedan invigningen förra året drar allt fler till lördagskvällar med NYC-vibbar. Gästlista och bordsbokning rekommenderas för att få bättre chans att uppleva klubben inifrån, men det är bara att pröva lyckan bland andra festsugna i kön annars.
Öppettider: Lör kl 23-03
Inträde: ca 120 kr inkl garderob
Åldersgräns: 23 år
Mer information: Adelgatan, Adelgatan 2, City norra

Hipp: Schlagermelodier på full volym
Entusiasmen för schlagern skymtar på några få dansgolv i Malmö, men på Hipp går man all in varje lördag med Sveriges största schlagerklubb. Gamla som nya melodier strömmar ut ur högtalarna och drar igång härlig stämning som stundtals uppmuntrar till allsång i klubben. Fredagar är det I Love Party med mer mainstream klubbmusik för 18+.
Öppettider: Fre-lör kl 23.30-04
Inträde: Fri entré vid gästlista, annars ca 120 kr + 20 kr garderob
Åldersgräns: Fre 18 år, lör 25 år
Mer information: Hipp, Kalendegatan 12, City norra

Level: Från lill-lördag till WONK-lördag
Känns en runda på krogen inte riktigt nog för en lill-lördag så kanske man ska prova att kika in på blandade gayklubben Level, där man varje onsdag peppar så smått inför den ökända lördagsklubben WONK. Bland annat mixas här en hel del pop-låtar varvade med house- och technobeats för att hålla den livade stämningen på topp på båda dansgolv.
Öppettider: Ons kl 00-04, lör WONK kl 23.30-05
Inträde: Ons gratis, lör WONK ca 120 kr efter midnatt och halva priset före
Åldersgräns: 20 år
Mer information: Level, Amiralsgatan 23, City södra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Hamburgare: Guiden till Malmös bästa hamburgare
- Lunch: Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Guiden till sommarens bästa uteserveringar i Malmö
- Kaffe på språng: Malmös bästa caféer on-the-go
- Vegetariskt: Guiden till Malmös bästa vegetariska restauranger

Om guiden till Malmös bästa nattklubbar
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra nattklubbar i Malmö och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon bra nattklubb som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Visa på karta