Guiden till Malmös bästa pubar

Pubkäk, flera öltappar och gärna någon whiskey får det vara när man sätter siktet på en pubrunda av det goda slaget. Så som pub-filosofin frodas i Malmö, är det en runda som lätt kan bli snurrig. Ska det vara brittiskt, irländskt, internationellt eller kanske supersvenskt? Vi har koll på allt från whiskeyn på den moderna irländska gastropuben till spännande öl från lokala bryggerier. Håll i hatten och ölglaset, för här har vi samlat Malmös allra bästa pubar vad gäller såväl utbud som stämning.

Kolla även:
- Malmös bästa barer: Guiden till Malmös bästa barer
- Cocktailbarer: Guiden till Malmös bästa cocktailbarer
- AW: Guiden till Malmös bästa afterwork
- Vinbarer: Guiden till Malmös bästa vinbarer
- Sportbarer: Guiden till Malmös bästa sportbarer

Malmö Brygghus: Malmöbrygg i gamla chokladfabriken
Malmös enda pub-bryggeri är värt flera återbesök, och inte bara på grund av husets omtalade Cacao Porter tillverkad med kakao från chokladfabriken. Många av bryggeriets populära ölsorter finns på tapp-listan och de får ständigt sällskap av nya ölkreationer som bryggs i samma lokal. Självklart kan man beställa lämpligt pubkäk till.
Mer information: Malmö Brygghus, Bergsgatan 33, City södra

Fagans: Festlig irländare i stan
Sugen på att ta en öl? Då har du kanske kommit fel. Det blir lätt mer än en på Fagans då öl och dryck ofta kombineras med dart-spel, fotbollsmatcher på storbildskärm, pub-quiz eller live-musik här. Festligt på irländskt vis, helt enkelt. Lägg därtill på en ordentlig irländsk pubmeny med bland annat lammgryta och stek med husets whiskey- och pepparsås.
Mer information: Fagans, Per Weijersgatan 4, City norra

Nya Tröls: Duo i barer på restaurangpub
Nya Tröls stoltserar med två barer, varav en är internationell och den andra skandinavisk. Vad innebär då det? Jo, den ena baren är fylld med goda ölsorter från alla håll och kanter i världen medan den andra framhäver gyllene skandinavisk hantverksöl. Restaurangen är inte så pjåkig den heller, med allt från brunch till ölsnacks och pubmat gjord från grunden på goda råvaror.
Mer information: Nya Tröls, Karlskronaplan 1, City södra

The Bishops Arms: Gastropub från Västerås
Sedan 1993 har Västerås-baserade The Bishops Arms lärt sig ett och annat om hur man förmedlar engelska pub-känsla i Sverige. Först, införskaffa inredningsdetaljer med vintage-känsla från England. Sätt sedan favoriter som fish'n'chips och burgare gjorda på lokala råvaror på menyn. Sist men inte minst! Ge gäster beslutsångest med omkring 30 olika fatöl och uppemot 300 flasköl. Sådär ja.
Mer information: The Bishops Arms Savoy, Norra Vallgatan 62, City norra
Mer information: The Bishops Arms Gustav Adolfs Torg, Gustaf Adolfs Torg 49, City norra

Beer Ditch: Familjärt ölhak för craft beer-entusiaster
Familjedrivna Beer Ditch tar öl på allra största allvar och har lyckats göra rum för både kvalitet och kvantitet i lokalen på Nobelvägen. Ungefär 200 sorters hantverksöl finns att utforska här, men den som ger sig på den uppgiften kan hålla på i all oändlighet då baren regelbundet fylls med nytt. Matmenyn är givetvis pubmedveten, och till stor del även ekomedveten.
Mer information: Beer Ditch, Nobelvägen 24, City södra

Peas and Honey: Pubmat, öl och grön fé
Nykomlingen i Malmös pub-klubb har snabbt gjort sig märkt med ett ölutbud som ständigt växer och en hemtrevlig pubkänsla som sitter precis som den ska. Klassisk pubmat serveras hela dagen medan en speciellt utformad öltallrik med korvar, ostar och bröd låter ölen tala gott för sig själv. Barhyllorna håller de starkare dryckerna, däribland en smaragdgrön absint.
Mer information: Peas and Honey, Stora Nygatan 19, City norra

Ölkafeét: Himmelsblått ölkafé
Som namnet hintar kan man här släcka törsten med en av flera ölsorter på fat och flaska, men det är inte det enda som skapat en trogen stamkundskrets på Ölkaféet. När det är säsong är det fotboll på TV och en hel del härligt himmelsblått som bidrar till god stämning här. Annars kan det vara sällskapsspelen eller de regelbundna konstutställningarna också.
Mer information: Ölkafeét, Södra Skolgatan 43, City södra

The Green Lion Inn: Whiskey från någorlunda när och fjärran
På Green Lions pubmeny samsas svenska och brittiska rätter som Steak and Ale Pie och ryggbiff med kappa, med några inslag från andra europeiska kök. Baren står för ett än mer internationellt kalas med många ölsorter och en del viner från olika länder i världen. Green Lion kan även skryta med ett väldigt brett utbud av whiskey från såväl Skottland som Japan och USA.
Mer information: The Green Lion Inn, Skeppsbron 9-11, City norra

Paddy's: Modern irländsk gastropub
Här är en irländsk pub av det moderna slaget med öppen och ljus interiör samt en uteservering som fyller Lejonpassagen med en massa liv under sommarsäsongen. Med bland annat fisk- och skaldjursburgare på menyn följer maten samma linje. Det traditionella finns i det dedikerade dryckesutbudet som självfallet inkluderar Guinness och en hel del whiskey.
Mer information: Paddy's, Kalendegatan 7, City norra

The Pickwick Pub: Pub-quiz varje vecka
Nöjeskvarteret Malmborgen står för en hel del av livet kring Gustav Adolfs Torg, och det tack vare bland annat The Pickwick Pub som kör det engelska pub-konceptet hela vägen. Detta med ett flertal ölsorter på fat och flaska, en varierad pubmeny, regelbundna jamsessions i bluestoner och inte minst pub-quiz varje onsdag. Dessutom är det ytters hundvänligt.
Mer information: The Pickwick Pub, Malmborgsgatan 5, City norra

Syltan: Svensk kvarterspub med fullspäckat schema
Ölprovningar, pub-quiz och live-spelningar är en del av vardagen på Syltan, en trevlig kvarterspub i Slussen. Givetvis talas det gott om ölutbudet här som kommer från olika delar av världen, men även den svensktonade pubmenyn får uppmärksamhet, med rätter som bland annat Farmors älgköttbullar och röding.
Mer information: Syltan Kök & Bar, Östra Förstadsgatan 2, City norra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Hamburgare: Guiden till Malmös bästa hamburgare
- Lunch: Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger
- Uteserveringar: Guiden till sommarens bästa uteserveringar i Malmö
- Kaffe på språng: Malmös bästa caféer on-the-go
- Vegetariskt: Guiden till Malmös bästa vegetariska restauranger

Om guiden till pubar i Malmö
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra pubar i Malmö och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon bra pub som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Relaterade artiklar:

Visa på karta