Guiden till prisvärda restauranger i Malmö

Det kan sitta rätt fint efter en lång dag att gå på restaurang och bli serverad god mat, men visst kostar det oftast när det smakar? Lugn, vi har spanat in en rad olika prisvärda restauranger i Malmö där det till den goda maten bland annat bjuds på bra stämning, utan att det för den delen ska kosta skjortan. Här guidar vi till var man kan unna sig en smula vardagslyx för att sedan avsluta kvällen med humöret på topp och plånboken i behåll.

Restaurang Rebell

En lek med traditioner

När man känner för något enkelt med en twist så kommer det säsongsenliga köket på fräscha Rebell till undsättning. Såväl svensk som annan europeisk husmanskost får en Rebell-isk behandling här vilket resulterar i rätter som fish & chips med friterade pilgrimsmusslor och tartar på sotad älg. Avslutas bäst med en lekfull efterrätt.

Bastard

Robust Malmöfavorit

Inte nog med att man stoltserar med luftig lokal, öppet kök och härlig uteservering. Bastards tuffa kockar blir bara bättre på att ge middagsgäster smarriga torskhuvuden och mumsiga kalvtungor man inte var medveten om att man suktade efter. Dessutom sveper kunniga servitörer in med tips på gott naturvin eller uppfriskande öl till.

 • Pris: Mellanrätter ca 75-195 kr
 • Adress:

Spoonery

Skedvis med skönt

Smakerna sprudlar på Spoonery, som tar inspiration från alla världens hörn till vällagade lunch- och middagsrätter. Allt det härliga platsar här på en sked och det resulterar i ett urval av kryddiga grytor och värmande soppor. Den snabba servicen gör det väldigt lätt för take away, men den stilrena lilla lokalen bjuder även in till att sitta och njuta en god stund.

 • Pris: ca 85-125 kr
 • Adress:

Sájvva

Schysst vegomat till vettiga priser

Vegomat från hela världen, lagad på lokala råvaror och serverad i hemtrevlig miljö med vintagekänsla och bar. Sájvva i Värnhem funkar lika bra för kräsna vegetarianer och veganer som för alla andra som vill ha bra mat till humana priser. Hit hittar du även för barhäng och livespelningar.

 • Pris: Huvudrätter ca 95-199 kr
 • Adress:

Lyran

Kreativt kök

På Lyran lär man göra av med några sedlar, men för fyra riktigt fräscha och kreativa mellanrätter i härligt intim atmosfär så kan det mycket väl vara värt mödan. Här plockar man dagligen in de allra bästa ekologiska råvarorna från det skånska landskapet och styr ihop lite kokkonst för att erbjuda middagsgäster en vegetarisk och en blandad meny. Går fint ihop med något glas naturvin.

 • Pris: Grön meny ca 425 kr, blandad meny ca 485 kr
 • Adress:
  • Lyran, Simrishamnsgatan 36a, Möllan

Bright

Äta på plankan

I en fräsch lokal med några få inslag av mys- och dejtkänsla lockar Bright mest kött-suktande middagsgäster som har funnit vägen till deras prisvärda kötträtter. Köttet tillagas precis som man önskar och den trevliga personalen är även lyhörd vad gäller andra önskemål till maten. Ett gott alternativ för en enkel måltid vid Möllan.

 • Pris: Grillrätter ca 169-209 kr, plankor ca 95-209 kr
 • Adress:
  • Bright, Bergsgatan 24, Möllan

Restaurang Asien

Stammishak på Möllan

Många rätter fyller menyn på Restaurang Asien, och de görs på fräscha råvaror och goda vietnamesiska smaker. Det bjuds bland annat på variationer av vårrullar, nudlar och risrätter, där nudelsoppan Phợ för många är en favorit. Inredningen är traditionellt asiatisk kitsch, men god mat och stammiskänsla gör att även nya middagsgäster fröjdas åt detta fynd.

 • Prisexempel: Stekta nudlar och nudelsoppor ca 99-119 kr
 • Adress: