Guiden till söndagsöppna restauranger i Malmö

Söndagskväll och den där Malmörestaurangen som en bekant hade rekommenderat visar sig vara stängd. Så även den andra, och den tredje. Men lugn, det finns flera bra restauranger i Malmö som har öppet på söndagar! Från klassisk husmanskost till franskinspirerat och asiatiskt – vi guidar er förbi återvändsgränderna till Malmös bästa söndagsöppna restauranger.

Se även:

Bouchon

Söndagsmys på fransk kvarterskrog

Bara runt hörnet från snabbmatstäta Bergsgatan står Bouchon som en lugn oas med rustik, franskinspirerad mat. Planerar du söndagskvällen här i förväg har du möjlighet att avnjuta paradrätten pressad anka, men annars väntar klassiker som bouillabaisse och sniglar enligt säsong – och en spännande fransk vinlista.

  • Adress:

Kin Long

Kinesisk finkrog

Kin Long är inte bara Malmös äldsta kinesiska restaurang, utan även Malmös första kinesiska finkrog samt Malmös kanske mest öppna finkrog. På söndagar kör man som vanligt med en unik avsmakningsmeny som tar matgäster på en resa genom flera av Kinas olika kök.

La Grappa

På Lilla Torgs mesta solsida

Lilla Torg är en omåttligt populär destination för kroghäng, inte minst under sommaren då det sprudlar av energi på uteserveringarna. På La Grappa har man fördelen att få njuta av torgets bästa kvällssol till fräscha, säsongsbetonade mellanrätter och ett urval av gott att dricka till.

Gamla Brogatan

En klassiker till fin kvarterskrog

I fantastiskt fina lokaler på Brogatan bjuder Gamla Brogatan in till såväl ledigt barhäng med ett brett utbud av dryck, som finmiddag på goda skånska råvaror tillredda enligt fransk tradition. Sätt gärna ihop en valfri trerätters till ett gott pris och avnjut kvällen i skön takt.

Vibliotek

Tapaskalas vid kanalen

Tapas och söndag känns som en given kombination av goda ting. Det blir ofta trevligt, avslappnat och gott, inte minst på härliga Vibliotek vid kanalen. Beställ in några rätter att dela på och be gärna om råd när du väljer vin till. Ett bra val för en härligt social söndag med vänner eller familj. 

Restaurang Asien

Vietnamesisk Möllanfavorit

Är man sugen på vietnamesiskt så är Restaurang Asien vid Möllan ett säkert kort på söndagar. Menyn listar vad som känns som oändligt många möjligheter att snabbt transportera sig till Vietnam via smaklökarna. Band annat vårrullar, nudelrätter och nudelsoppor samt stekta rätter. Det finns även en hel del veganskt.

Shamiat Fastfood

En annan typ av snabbmat

Snabbmat på Bergsgatan innebär oftast pizza, kebab eller falafel – men på syriska Shamiat blir det andra puckar. Visst, här finns mer "Syrisk Shawarma" och "Syrian Sandwich" enligt snabbmatstradition, men du får även uppfriskande sallader och kalla röror samt goda kötträtter och piroger nästan lika snabbt.

Bullen

Gammal god husmanskost på pub

Längtar du efter hemtrevlig husmanskost en söndagskväll så är det gamla goda Bullen Två Krögare som gäller. Börja kvällen med klassiker som räkmacka, vitlöksbröd eller silltallrik och gotta dig därefter i en traditionell varmrätt. Får det kanske vara husets krämiga fisksoppa eller Bullens populära kalvköttbullar med whiskeygräddsås? En stor stark passar till.

  • Adress:

La Bonne Vie Davidshall

Det goda livet på franska

Till vällagad fransk bistromat bjuder La Bonne Vie lyckligtvis även på söndagar. Säsongen bestämmer vad menyn talar mest om, men du kan räkna med att det blir en hel del klassiker. Moules, grodlår, fisksoppa, boeuf bourguignon för att nämna några.

Restaurant & Café Gustav Adolf

Historiskt café på torget

Det känns som att det här stället har funnits på Gustav Adolfs torg i alla tider, inte minst för att de har öppet varje dag med få undantag. Lika stabil och pålitlig är menyn, som bjuder på en blandning av husmanskost, franskinspirerat och andra internationella favoriter såsom pasta och fish & chips.