Här hittar du Malmös bästa gin och tonic

Får det lov att vara en gin & tonic? Avancerad mixologi i all ära, men ibland söker man en pålitlig klassiker i cocktail-vimlet. Flera av Malmös barer och krogar kan stoltsera med en riktigt välblandad version av GT – eller fler. Svalka ner dig en varm sommardag eller friska upp en afton med vår guide till Malmös bästa gin och tonic.

MJ's

Mäster Johansgatan 13

Het mötesplats

Essen i baren på en av stans hetaste mötesplatser blandar G&T:s av hög klass. Det moderna hotellkonceptet bjuder dessutom på en riktig helhetsupplevelse med kosmopolitisk puls och schyssta dj-spelningar.

Living Room & Clarion Hotel & Congress Malmö Live

2 adresser

GT i lekfull hotelllobby

I baren på Clarion Hotel & Congress Malmö Live blandas några av Malmös vassaste Gin & Tonics på löpande band. Slå dig ner någonstans i den elegant inredda lobbyn, eller låna pingisracket och utmana vännerna på lite rundpingis.

Vibliotek

Södra Vallgatan 3

Topp-gin från Spanien

Förutom tapas och vin har spanska Vibliotek även ett fokuserat sortiment av spansk gin av toppkvalitet, däribland Gin Mare och Micronesian. Det blir därför inga problem att beställa in en klassisk gin & tonic och drömma sig bort till Spaniens sköna krogar för en stund. 

Paddys Vin & Ginbar

Kalendegatan 7

En hint av Barcelona i Malmö

Mittemot Paddy's gamla goda pub i Lejonpassagen kan man stiga in i en helt annan typ av bar. Paddy's Vin & Ginbar påminner om livliga kvällar i Barcelona och kan skryta med en riktigt tjusig och varierad gin & tonic-meny. Får det kanske vara säsongens frukter och bär samt en smaksatt gin i? 

Julie

Tegelgårdsgatan 9

Närproducerat även i glaset

Utöver vass vinlista stoltserar sköna Julie även med en och annan vass drink. GT:n är en av dem. Hemgjord koncentrerad tonic blandas här upp med bubbelvatten och får sällskap av gin från Skånska Spritfabriken, 2017 års bästa gin i världen till en gin & tonic – för en riktigt skånsk G&T.

Bouchon

Andréelundsvägen 5

G&T på franskinspirerad kvarterskrog

Ibland vill man gärna dra igång kvällen med något uppfriskande inför en god måltid med fina viner till. En välblandad klassisk gin & tonic är då ett riktigt ess i ärmen hos denna mysiga franska kvarterskrog. 

KOL Malmö

Kalendegatan 16

Tjusig loungebar

Precis som namnet antyder kan KOL & Cocktails det här med grillat och cocktails. För det senare finns en spännande lista noggrannt utvalda drinkar – och visst kan man mixa ihop lika goda versioner av klassiker som gin & tonic också.