Här hittar du Malmös bästa gin och tonic

Får det lov att vara en gin & tonic? Avancerad mixologi i all ära, men ibland söker man en pålitlig klassiker i cocktail-vimlet. Flera av Malmös barer och krogar kan stoltsera med en riktigt välblandad version – eller fler. Svalka ner dig en varm sommardag eller friska upp en afton med vår guide till Malmös bästa gin och tonic.

Paddys Vin & Ginbar

Kalendegatan 7

En hint av Barcelona i Malmö

Mittemot Paddy's gamla goda pub i Lejonpassagen kan man stiga in i en helt annan typ av bar. Paddy's Vin & Ginbar påminner om livliga kvällar i Barcelona och kan skryta med en riktigt tjusig och varierad gin & tonic-meny. Får det kanske vara säsongens frukter och bär samt en smaksatt gin i? 

MJ's

Mäster Johansgatan 13

Storstäder på G&T-menyn

Essen i baren på en av stans hetaste mötesplatser blandar G&T:s med namn som Barcelona, Milano, London – och Malmö, så klart. Det senare är en gin & tonic på Hven Gin, dillblommor, harsyra och Melzers Nordic Tonic Water.

Julie

Tegelgårdsgatan 9

Närproducerat även i glaset

Utöver vass vinlista stoltserar sköna Julie även med en och annan vass drink. GT:n är en av dem. Hemgjord koncentrerad tonic blandas här upp med bubbelvatten och får sällskap av gin från Skånska Spritfabriken, 2017 års bästa gin i världen till en gin & tonic – för en riktigt skånsk G&T.

BELLE

Södra Skolgatan 43

Möllans cocktailmästare

BELLE stoltserar med en fin, säsongsbetonad cocktailmeny, sköna DJ-spelningar och härlig stämning. Erfarna bartenders är lika duktiga på att blanda nya spännande smakupplevelser som klassiska drinkar – med en säsongsenlig twist om så önskas.

Bouchon

Andréelundsvägen 5

G&T på franskinspirerad kvarterskrog

Ibland vill man gärna dra igång kvällen med något uppfriskande inför en god måltid med fina viner till. En välblandad klassisk gin & tonic är då ett riktigt ess i ärmen hos denna mysiga franska kvarterskrog. 

Vibliotek

Södra Vallgatan 3

Topp-gin från Spanien

Förutom tapas och vin har spanska Vibliotek även ett fokuserat sortiment av spansk gin av toppkvalitet, däribland Gin Mare och Micronesian. Det blir därför inga problem att beställa in en klassisk gin & tonic och drömma sig bort till Spaniens sköna krogar för en stund. 

KOL Malmö

Kalendegatan 16

Tjusig loungebar

Precis som namnet antyder kan KOL & Cocktails det här med grillat och cocktails. För det senare finns en spännande lista noggrannt utvalda drinkar – och visst kan man mixa ihop lika goda versioner av klassiker som gin & tonic också.