Malmös bästa ölbarer

En stor stark i all ära, men idag är det allt fler som har fått upp ögonen för hantverksöl och smakäventyr av alla olika slag. Som tur är har Malmös barscen fattat vinken. Flera krogar och en handfull ölbarer bjuder på ett allt större urval av småskaliga ölsorter från när och fjärran. Lite humligare, lite surare eller något med en hint av choklad kanske lockar? Vår guide till Malmös bästa ölbarer visar vägen.

Malmö Brewing Co. & Taproom

Ett fatutbud som heter duga

Ungefär ett fyrtiotal ölsorter står här i rotation på svarta tavlan – och det är bara på fat. Malmö Brewings populära Taproom slår ett gott slag för hantverksöl med egenbryggda och närbryggda sorter och därtill ett urval av spännande namn från fjärran. Passar lika bra för ett lugnt glas i spelhörnan som på en utekväll.

BrewDog Bar Malmö

Brittisk bryggpub i city

Den brittiska bryggpuben BrewDog är ett välkänt namn hela vägen från São Paolo till Tokyo. Här i Malmö bjuder de på ett 20-tal hantverksölsorter på fat från både det egna bryggeriet och det lokala utbudet, med allt från Brewski till Brekeriet. Stilla eventuell hunger på bästa sätt med en finkorv till.

Beer Ditch

Fin avstickare på ölrundan

En kort promenad bort från vimlet på Möllan hittar man Beer Ditch, som ligger smått avsides och bjuder på en alldeles egen atmosfär. Här samlas många stammisar men även nyfikna nykomlingar för att smaka på ett gediget ölutbud, spela spel, äta smørrebrød och delta i quiz-kvällar bland annat.

Nya Tröls

Från när och fjärran på kvarterspuben

Atmosfären säger avslappnad kvarterspub samtidigt som två olika barer – en internationell och en skandinavisk – säger att även den mest inbitna ölentusiasten kan drabbas av beslutsångest här. På Nya Tröls kan man lätt ge sig ut på en smakresa med gott om hantverksöl från både när och fjärran.