Malmös bästa glassbarer

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat och en god glass i sinne. Sandwich och Piggelin i all ära, men vad slår egentligen en bägare eller strut på en mysig glassbar, eller en smakresa signerad sanna glasstronomer? Från traditionell gelato till hantverksglass som tar ut svängarna på godaste sätt – vi listar de bästa glassbarerna i Malmö för riktiga glassälskare.

Dolce Sicilia

En svalkande resa till Sicilien

Lapa sol på Drottningtorget med en riktig italiensk glass i handen. Dolce Sicilias fräscha, friska gelato görs på recept som förts vidare i generationer. Från en av den sicilianska staden Catanias mest berömda glassbarer till en av Malmös mest älskade.

Köld

Glasstronomer som tar ut svängarna

Carrot cake, Vietnamese coffee och Limhamns IPA må låta som ett eklektiskt utbud av goda ting på ett hippt café, men på Köld är det exempel på något ännu godare i form av kulor som serveras i strut eller bägare. Malmös mesta glasstronomer är kända för sina experimentella smaker – med något för alla. Du hittar dem på matmarknaden MittMöllan året runt och även på andra håll under sommarsäsongen.

  • Adress:
    • Köld, Claesgatan 8, Möllan

Lilla Glassfabriken

Decennier av glasskärlek

Sen mitten på 80-talet har Lilla Glassfabriken försett glassälskande Malmöbor med ett stort utbud av glass på goda råvaror. Räkna med en rad olika smaker - och potentiell beslutsångest - med influenser från när och fjärran i de små glassbarerna runtom Malmö, såsom italiensk vanilj, pecan caramel och flädersorbet.

Favvo Glass

Krämiga favoriter

Käka lunch och äta glass. Ta en AW och en glass. Eller kanske handla blommor och glass. Samtliga fullt rimliga kombinationer av aktiviteter på Malmö Saluhall, där du alltid kan ta ett sväng förbi Favvo Glass för säsongens goda smaker i mjuk, krämig glassform.

St. Jakobs Glass

Glassfest i Slottsstaden

Med St Jakobs Glass i Slottsstaden bekräftar bageriet St Jakobs att man faktiskt kan det mesta som tilltalar inre barn och allmänna sötsug. Just här får omtyckta bakverk agera biroll till stjärnorna våffla, crêpes och riktigt god glass. Smakerna varierar efter säsong och humör, men räkna med en hel del klassiska favoriter.

Notello Rolls

Söta glassrullar

För färska glassrullar precis efter egen smak kan man i Malmö kila bort till Notello Rolls vid Triangeln. Här kombinerar glassmästaren mjölk med dina favoritsmaker mitt framför näsan på dig för att skapa en tunn glasskaka som rullas ihop till söta små rullar. Toppas sedan med än mer smått och gott.