Restauranger som serverar smårätter i Malmö

Sugen på en matkavalkad sans grav matkoma? Styr då kosan mot en av restaurangerna i Malmö som dukar upp små- och mellanrätter perfekta för just detta ändamål. Smaker från fjärran öst varvas med modernt svenskt och lokala råvaror bland krogarna som gör det allra bäst. Kika igenom denna guide till restauranger som serverar smårätter i Malmö för några goda tips.

MJ's

Mäster Johansgatan 13

Grönt och annat skönt

Menyn på MJ's listar sköna mellanrätter som i huvudsak står under tre olika kategorier: grönt, fiskigt och köttigt. Här kan man förslagsvis komponera en säsongsenlig matfest med vänner, beställa in en flaska vin och avrunda det hela med något sött.

SOI 29

Bergsgatan 29

Hett thaikök på Möllan

Delad matglädje är grunden i matfilosofin som Soi 29 tagit med sig från varmare breddgrader, vilket resulterat i en meny av mindre rätter som gärna delas över bordet. Dra med ett härligt gäng och beta av allt gott på menyn - från spicy papayasallad till curry och hel friterad fisk med smakrika såser. Och så en flaska naturvin till.

Dubbel Dubbel

Simrishamnsgatan 14, Möllan

En asiatisk smakresa

Dim sum-traditionen passar den sociala ätaren som handen i handsken. Dubbel Dubbel levererar konceptet i en mysig lokal med innergård på Möllan. Med ätpinnar i högsta hugg är det bara att kalasa på bambukorgar och tallrikar med dumplings och smårätter med smaker från Kina.

Tapasbarer

Vibliotek

Södra Vallgatan 3

Mer än bara tapas

Tortilla, patatas bravas, gambas al ajillo. I lokalen på Södertulls kanalstråk serverar Vibliotek klassiska tapasrätter och spanska viner till, men man bjuder även på quiz, livemusik och upp till dans. Håll utkik på sociala medier för eventinformation.

Escama Gastrobar

Fersens väg 4

Ledig spansk gastrobar

Ta en spontanare till sydligare breddgrader genom att slinka in på Escama, en livlig gastrobar med tapas som ledord. Börja med några rätter och något glas, känn efter, beställ in fler. Här kan man lätt låta spontaniteten leda.