Ta dig runt i Malmö – så hyr du elsparkcykel

Under det senaste året har Malmö genomgått en rejäl förvandling när det kommer till hur man bäst och snabbast transporterar sig mellan olika platser. Detta som en följd av elsparkcyklarna – även kallade elscooters – som gjort entré på marknaden. Många avfärdade till en början fenomenet som en fluga, endast till för ungdomar, men fick fel i sina förutsägelser. Idag ser man människor i alla åldrar susa fram längs gatorna – från streetstylade tonåringar till medelålders, kostymklädda människor på väg mot nästa viktiga möte. Självklart har vi även ett alternativ för dig som föredrar en helt vanlig cykel när du ska ut på äventyr i Malmö.

Voi

Elscooter

Voi var bland de första att lansera elsparkcyklar i Malmö och har därmed kommit att bli synonymt med fenomenet. Du känner enkelt igen en Voi på den distinkta röda nyans de använder på alla sina scooters.

Voi

Lime

Elscooter

Lime var (liksom Voi) tidiga med sin tjänst i Malmö och är en av de kändare leverantörerna av elscooters för snabb och smidig uthyrning. Med sina gröna elsparkcyklar har de gjort ett stort avtryck på marknaden och du hittar dem garanterat vart du än går i staden.

  • Pris: Startavgift 10 kr därefter 3 kr/minut
Lime

Tier

Elscooter

Tyska Tier räknades länge som en uppstickare bland de aktörer som erbjuder elsparkcyklar för uthyrning i Malmö. Idag ser man dem lite överallt och de har snabbt kommit att utgöra ytterligare ett (marginellt billigare) alternativ för Malmös många hängivna elscooterförare.

  • Pris: Startavgift 10 kr därefter 2.25 kr/minut
Tier

Malmö by Bike

Cykel

Vill du ha motion och föredrar att ta dig fram på en helt vanlig cykel är Malmö by Bike rätt val för dig. Med massor av cykelstationer utplacerade runtom Malmö är du aldrig långt ifrån en cykel att hyra. Tjänsten är både prisvärd och smidig. Tack vare de många stationerna går det enkelt att lämna tillbaka cykeln när du är klar för dagen. Köper du det prisvärda årsabonnemanget kan du välja att få en cykelhjälm hemskickad helt utan kostnad. Säkerheten först.

  • Pris: 80 kr/dygn, 165 kr/3 dygn, 250 kr/helt år + cykelhjälm
Malmö by Bike

BookaBoat

Norra Vallgatan 93

Extratips: Elbåt

Förmodligen inte det smidigaste, och garanterat inte det billigaste, sättet att snabbt ta sig fram i Malmö (där vinner elscootern med hästlängder) då det går tämligen långsamt och begränsar dig till Malmös kanaler. Däremot är BookaBoat en trevlig aktivitet som innebär att du får se staden från ett nytt perspektiv. Båten är eldriven och enkel att framföra utan tidigare erfarenhet. Det finns både bord och bänkar, så duka gärna upp en picknick för dig och ditt sällskap att avnjuta under turen. Ta sedan en elsparkcykel och se resten av staden.