Veganska restauranger i Malmö

Allt fler väljer att leva livet som veganer och den veganska trenden växer såväl i köken hemma, som på restaurangerna. I dag är det allt vanligare att hitta veganska alternativ på menyn, men det finns också en del restauranger som enbart serverar vegansk mat. Veganrestauranger fokuserar på nyttig mat från växtriket, helt utan animaliska produkter. Vi har samlat de bästa veganska restaurangerna i Malmö; dels de som enbart serverar vegansk mat, men också de som har ett schysst utbud av veganska alternativ.

The Vegan Bar

Södra Skolgatan 45

Hänsyn till miljön, klimatet och djuren

Mitt i Möllan-vimlet finner man detta vegohak, som sätter veganska burgare först och främst. Menyn listar ett tiotal burgare med många olika toppings att välja bland och du hittar även glutenfria alternativ på menyn. Här kan du vara säker på att bli serverad god, vegansk mat som producerats med hänsyn till miljön, klimatet och djuren. Ett exempel är att produkter och livsmedel som innehåller palmolja är bannlysta.

Sájvva

Östra Förstadsgatan 29

Hetta, smaker och färger

På Sájvva tar man inspiration från flera olika matkulturer och förenar hetta, smaker och färger för att skapa comfort food för alla. Alla rätter som serveras här är vegetariska och så gott som alla av dem även veganska. Du hittar även ett stort glutenfritt utbud, bortsett från sojan som används i flertalet rätter. Maten som serveras görs på svenska råvaror efter vad årstiden erbjuder.

Vegegården

Rörsjögatan 23

Asiatiskt och veganskt

I mysiga Rörsjöstaden ligger Vegegården, som är himmelriket för Malmös vegetarianer och veganer. Här serveras en helt vegansk asiatisk buffé under lunchen på vardagar och under hela dagen på helgerna. Råvarorna kombineras efter tycke och smak och tillagas sedan på beställning. Det finns även en à la carte-meny att beställa från, där du kan välja allt från vegetarisk biff i currysås till friterad vegetarisk bläckfisk.

Holy Greens

Baltzarsgatan 26

Grönt i dubbel bemärkelse

Holy Greens ligger i en luftig lokal med ett stort fönster som vetter rakt ut mot den kullerstensklädda delen av Baltzarsgatan. Det är framförallt grönsaker, frukt och ekologiskt tänk som fyller menyn och du hittar bland annat hälsosamma sallader, råpressade juicer och gröna shots här. De flesta råvaror som används i tillagningen är dessutom närproducerade och säsongsbetonade.

Plant Magic's Kitchen

Storgatan 41

Det bästa från växtriket

Precis som namnet hintar om strävar Plant Magic's Kitchen efter att visa upp det bästa från växtriket på tallriken. I den enkla lokalen, som ligger belägen vid Davidshalls torg, serveras det under vardagar tre olika val av lunch – varav två ofta är helt växtbaserade. Finns det en köttätare med i sällskapet finns det även ett alternativ på menyn som gör denne nöjd. Här erbjuds även catering.

Balthazar

Claesgatan 3, Möllan

Helvegetariskt och KRAV-märkt

Balthazar är en restaurang vid Möllan som serverar en helvegetarisk meny. Minst 90 procent av produkterna som används i matlagningen är ekologiska, vilket har gett restaurangen en KRAV-märkning. Om du inte riktigt vet var du ska börja, finns det en avsmakningsmeny som går att kombinera med alkoholfria och alkoholhaltiga ekologiska drycker.

A·vo·ka·do

Holmgatan 4

Med avokado som bas

Avokado serverar mat som är både nyttig och god. Som namnet avslöjar utgår alla rätter från en och samma råvara: Avokado. Trots detta är rätterna varierade. På menyn finns massor av växtbaserat att välja mellan, i form av bland annat sallader, bowls och toasts.