Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

History Mystery

5,0
3 recensioner
Redigera History Mystery
History Mystery

History Mystery bjuder på historiska mysterier runtom i Stockholm. Tanken är att man ska ha roligt tillsammans i grupp samtidigt som man får svara på kluriga frågor och ta sig fram genom staden i jakten på mysteriets lösning.

Som ett escape room, en stadsvandring och en historielektion i ett – så kan History Mystery beskrivas. En utmanande och lärorik utomhusaktivitet där man i grupp får utforska Stockholm och lösa kluriga historiska mysterier tillsammans, kanske med familjen, kompisgänget eller kollegorna. Med sig har man ett historiskt skrin som består av fem fack med uppgifter och verktyg som behövs för att ta sig närmare lösningen steg för steg. Ett mysterium tar ungefär 2-2,5 timme att lösa och sträckan är ungefär 3 kilometer.

Mysterierna är baserade på verkliga historiska händelser – häxjakten och mordet på Gustav III. I det förstnämnda mysteriet får man ta sig tillbaka till år 1676 för att rädda en släkting som har blivit anklagad för att vara häxa. Äventyret går via historiska platser och byggnader på Södermalm. Det andra mysteriet utspelar sig 1792 efter att kungen har blivit skjuten. Här får man ge sig ut på ett detektivarbete bland Gamla stans gränder och historiska platser för att ta reda på vem som har planerat mordet.

Användarbilder på History Mystery Visa alla

  • Lägg till bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 jul 2021

Klurigt och roligt sätt att utforska Stockholm på! Vi var en grupp om 4 vuxna och två barn (9 och 10 år), funkade kanon. Vissa saker som vi vuxna inte såg kunde barnen lyckas lösa. Lagom svårighetsnivå och stundtals lite extra klurigt. Rekommenderar varmt!

14 jul 2021

Vi körde History Mistory på en möhippa och det var en fantastiskt rolig aktivitet. Härligt att vara utomhus och roliga kluriga uppgifter att lösa. Rekommenderas varmt! 🌟

9 jul 2021

Kul aktivitet. Bra att det inte var så långa avstånd att gå, då trälådan var lite opraktisk att bära.
Men i det stora hela en rolig aktivitet med en bra historia.Rekommenderas.