Östermalm får nytt boutiquehotell

Under våren slår det exklusiva livsstilshotellet Villa Dagmar upp dörrarna i en nyrenoverad fastighet intill Östermalms Saluhall. Utöver 70 unika rum och sviter kommer hotellet bland annat erbjuda restaurang, spa och blomsterbutik.

Platsen för hotellet är en omgjord 1800-talsbyggnad som nu får personligt inredda rum med inspiration från resor runt om i Europa. På innergården öppnas en ambitiös restaurang som kommer att drivas i nära samarbete med stjärnkockarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson från Aloë. Här utlovas medelhavsinspirerad gastronomi, viner och cocktails under ett magnifikt glastak. Utöver detta får hotellet även konferensrum, spa, gym och en egen blomsterbutik.

Familjen Malmström, som grundat hotellet, står även bakom prisbelönta Hotel Diplomat på Strandvägen. Det är familjens egen historia som har fått agera inspiration till att göra Villa Dagmar till en kreativ och livfull mötesplats mitt på Östermalm.

– Med Villa Dagmar förverkligar vi vår dröm och vision av ett livsstilshotell i form av en unik stadsvilla i internationell stil. Det är vår ambition att hotellet, med sina inbjudande trivsamma mötesplatser och ett generöst utbud av mat, dryck och umgänge, ska utgöra ett nytt, spännande tillskott på Östermalm och i Stockholm, säger Anna Cappelen, delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Hotellet öppnar under våren 2020 och tar redan emot bokningar.