Aperitivo och sockerfria drinkar på Bianchi Café & Cycles

I våras slog Bianchi Café & Cycles upp dörrarna på den nya adressen på Norrlandsgatan. Här hittas kaffe, mat och italienska cyklar under samma tak. Nu kör de även igång sin fredagsaperitivo, där italienska tilltugg möter sockerfria drinkar - sötade med björksav.

- Vi försöker jobba med italiensk inspiration även i baren där målet är att servera drinkar med enkla, raka smaker, berättar William van Ginhoven, baransvarig på Bianchi Café & Cycles.

Drycker som grappa, limoncello och vermouth utgör basen, med smaksättning av bland annat basilika och citron.

- Vi gör även en egen Bellini som är gjord på inkokta persikor vilket ger en lite torrare smak som inte är fullt lika söt.

Även de alkoholfria drinkarna är sötade med just björksav. Saven innehåller björksocker, men till skillnad från vanligt socker lär björksockret faktiskt vara bra för tänderna. Björksaven är helt ekologisk och innehåller varken tillsatser eller konserveringsmedel.

I restaurangen serveras medelhavsinspirerade rätter med stort fokus på Italien. Rätterna är av mellanstorlek och man kan med fördel ta in några rätter till bordet för att dela med resten av sällskapet. Utöver det bakas även äkta napolitansk pizza i den stora vedeldade ugnen.

Aperitivon serveras på fredagseftermiddagar klockan 16-19.