Art Bakery fyller ett år – firar med fotoutställning

Från den 15 januari pågår fotoutställningen Confectionation på Art BakeryNK. Utställningen är framtagen för att fira bageriets och konsthallens ettårsjubileum.

Confectionation består av stora kulinariska verk i färgstark retrostil som skapats av fotografen Charlie Bennet. För stylingen av bilderna står den erfarna matstylisten Elisabeth Johansson och bakverken och fotografierna är skapade av stjärnkonditorn Frida Bäcke.

– Jag blev superpeppad från första sekund eftersom Art Bakery vågar göra något som verkligen sticker ut, säger fotografen Charlie Bennet. De flesta av bilderna är kaxigt stora och vi tror att folk antingen kommer att älska eller hata dem. Projektet är ett av de absolut roligaste jag någonsin gjort som fotograf och konstverken lär garanterat väcka känslor.

Namnet Confectionation leker med orden confectionary, nation, fascination och saturation. Confectionary avser bakverken, medan nation anspelar på Sverige som fikaland. Utställningen pågår under våren och konstverken kan inom en snar framtid köpas på plats, men även posters kommer att finnas till försäljning.