Bästa shoppingen på Östermalm

Med lyxiga butikskvarter, svenska designers och ett och annat budgetalternativ har Östermalm gott om shopping att erbjuda. Mellan Norrmalmstorg och Stureplan hittar du Bibliotekstan med mängder av mode och flaggskeppsbutiker, och även kvarteren runt Östermalmstorg ruvar på ett par Stockholmsfavoriter. Passa så klart på att kombinera shoppingrundan med ett skönt restaurang- eller cafébesök i området.

Se även shopping i respektive stadsdel
- Hela stans shopping: Stockholms bästa shopping
- City: Bästa shoppingen i city
- Södermalm: Bästa shoppingen på Södermalm
- Vasastan/Kungsholmen: Bästa shoppingen i Vasastan och på Kungsholmen
- Östermalm: Bästa shoppingen på Östermalm

Nedan listar vi några av Östermalms bästa klädbutiker!

För både kvinnor och män

Nathalie Schuterman: Blandad lyx
Känd multibrandbutik vars utbud inkluderar lyxdesigners såsom Marni, Proenza Schouler, Valentino, Tom Ford, Céline och Chloé. Här hittar du de flesta stora modehus under samma tak. Slutrean på 70% lockar många.
Mer information: Nathalie Schuterman, Birger Jarlsgatan 5, Östermalm/City


Nathalie Schuterman

Acne: Svensk favorit
Acne har gått från vardagsbetonat jeansmärke till inflytelserikt modemärke med butiker över hela världen. Idag kan du stöta på riktigt extravaganta plagg i kollektionerna, men också de perfekta jeansen eller den skönaste tischan.
Mer information: Acne Studios Norrmalmstorg, Norrmalmstorg 2, Östermalm/City

Filippa K: Stiligt i sin enkelhet
Lite casual, lite stiligt, väldigt användbart. Filippa K är nästan obligatoriskt i såväl mäns som kvinnors garderober och här kan du räkna med att hitta något för varje tillfälle.
Mer information: Filippa K Biblioteksgatan, Biblioteksgatan 2, Östermalm/City

COS: Modernt och funktionellt
Modernt och funktionellt med en chic twist, så skulle man kunna beskriva den populära butiken som går under H&M:s flagg. Hit strömmar shoppingsugna för att fylla på garderoben med plagg och accessoarer som håller längre än säsongens hetaste trender.
Mer information: COS, Biblioteksgatan 3, Östermalm/City

Hope: Klassikt på nytt vis
Svenska Hope grundades 2001 och har vunnit flera designpriser. Kläderna går i skandinaviskt stuk med klassiska snitt och nya detaljer, och kollektionerna sträcker sig från plagg till skor och accessoarer. Stiligt och casual på samma gång.
Mer information: Hope Smålandsgatan, Smålandsgatan 14, Östermalm/City

Whyred: "Nonchalant elegans"
Sedan 1999 har Whyred klätt stockholmare i enkla kollektioner med influenser från klassiska material och olika konstuttryck. Flaggskeppsbutiken huserar på Mäster Samuelsgatan mitt i Bibliotekstan.
Mer information: Whyred Mäster Samuelsgatan, Mäster Samuelsgatan 3, Östermalm

Zadig & Voltaire: Rockig lyx
Franska Zadig & Voltaire skapar exklusiva och rockinspirerade kollektioner för kvinnor, män och barn. I Stockholmsbutiken på Birger Jarlsgatan intill Stureplan kan du sondera utbudet av allt från cashmeretröjor, läderbrallor och boots till lyxiga väskor och accessoarer.
Mer information: Zadig & Voltaire, Birger Jarlsgatan 8, Östermalm

Kvinna

Skindeep: Svalt och exklusivt
På Humlegårdsgatan ligger den här svala butiken med handplockade plagg och accessoarer från kända designers. Bland annat hittar du See by Chloé, Vince, Rag & Bone, Iro och Sonia by Sonia Rykiel på hyllorna.
Mer information: Skindeep, Humlegårdsgatan 5, Östermalm


Skindeep

Adornment: Med koll på vintage
London, New Delhi, Paris... Vintagebutiken Adornment handplockar sina plagg världen över och gör dessutom egna justeringar i studion. Glöm allt vad loppis heter; hit kommer du för att fynda coola rariteter som lika gärna skulle platsa i ett moderep.
Mer information: Adornment, Styrmansgatan 31, Östermalm

Rodebjer: Fashionfavorit
Vad skulle stans alla fashionistas göra utan Rodebjer? Carin Rodebjer har emmigrerat till Upper West Side i New York, men hennes trendiga design är högst närvarande i Stockholm. Kolla in den stora flaggskeppsbutiken på Norrmalmstorg så får du se.
Mer information: Rodebjer Norrmalmstorg, Smålandsgatan 12, Östermalm/City

Mrs H: Heta lyxdesigners
Den här exklusiva multibrandbutiken i Birger Jarlspassagen samlar designkreationer från bland andra Isabel Marant, Balmain, Carven, Ulla Johnson och Ragdoll LA under samma tak. Det perfekta stället för dig med saftigt klädkonto och obotligt shoppingbegär.
Mer information: Mrs H, Birger Jarlsgatan 9, Östermalm/City

Filippa K Grev Turegatan: Stiligt och enkelt
I Filippa K:s flaggskeppsbutik på Grev Turegatan erbjuds lika stiliga som enkla plagg med svensk design. Oavsett om du letar efter något lite mer strikt eller casual kan du räkna med att hitta det här.
Mer information: Filippa K Grev Turegatan, Grev Turegatan 18, Östermalm

& Other Stories: Budgetfavorit i Bibliotekstan
H&M-syskonet & Other Stories fyller två våningar med klädkollektioner som kretsar kring snyggt stylade "fashion stories". Här hittar du budgetmode för hela garderoben, från underkläderna till accessoarerna och skorna. Håll även koll efter olika designsamarbeten.
Mer information: & Other Stories, Biblioteksgatan 11, Östermalm/City

Man

Jupiter Sturegallerian: Med klass och stil
Klass och stil har varit ledord sedan Jupiters första butik slog upp dörrarna i början av 90-talet. Idag finns tre butiker, bland annat den i Sturegallerian där du kan uppdatera garderoben med allt från stiliga skor till jackor och accessoarer.
Mer information: Jupiter Sturegallerian, Sturegallerian, Östermalm


Jupiter Sturegallerian

Lund & Lund: Passform och kvalitet A och O
Måttbeställda kostymer, stiliga skor och eleganta accessoarer hittar du på Lund & Lund, en klassisk herrbutik med anor från 30-talet. Hit kommer män i alla åldrar för att handla och få stiltips från den kunniga personalen.
Mer information: Lund & Lund, Sturegatan 12, Östermalm


Lund & Lund

Our Legacy: Märke i framkant
Svenska Our Legacy skapar lika dressade som avslappnade kollektioner för män. En stilsäker kombination av skandinavisk minimalism, konstnärliga uttryck och nitisk detaljkänsla. Märket grundades 2005 och blev snabbt ett namn internationellt.
Mer information: Our Legacy Jakobsbergsgatan, Jakobsbergsgatan 11, Östermalm/City

Filippa K Man Humlegårdsgatan: Urbant och sobert
Filippa K:s konceptbutik för män slog upp portarna i samband med Filippa K:s 20-årsjubileum. De medvetna kollektionerna delas in efter stil, vilket gör det lite enklare att hitta rätt bland utbudet.
Mer information: Filippa K Man Humlegårdsgatan, Humlegårdsgatan 22, Östermalm

Galleria

Sturegallerian: Varierad shoppingtur
Inne i Sturegallerians vackra passager mitt på Stureplan ryms allt från Zara till multibrandbutiker som Wink och My Closet. Passa på att kombinera shoppingrundan med ett besök på någon av gallerians restauranger, caféer eller barer.
Mer information: Sturegallerian, Stureplan 4, Östermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Kostymbutiker: Kostymer i Stockholm - här hittar du de bästa butikerna
- Smyckesbutiker: Stockholms bästa smyckesbutiker
- Underkläder: Underkläder i Stockholm, här hittar du de bästa butikerna
- Lifestylebutiker: Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa
- Streetwear: Stockholms bästa streetwearbutiker

Om guiden till Östermalms bästa shopping
Guiden till de bästa klädbutikerna på Östermalm uppdateras löpande. Kom gärna med tips till hello@thatsup.se om du vet någon riktigt bra butik på Östermalm som vi har missat och borde skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.

Visa på karta