Downtown Camper och Campfire öppnar

Den 1 september öppnar Scandics nya signaturhotell – Downtown Camper by Scandic med restaurang och bar Campfire. De erkända branschprofilerna Johan Mata, Food and Beverage Manager, och Claes Benediktsson, kökschef, är värvade för att leda restaurangen. Fokus på kolgrillad mat med hög igenkänningsfaktor från barndomen och resor ligger till grund för menyn.

Downtown Camper öppnar på nyinvigda Brunkebergstorg i Stockholm. Ett nytt hotell där den urbana och aktiva besökaren som strävar efter en hållbar livsstil ska känna sig hemma. Hotellets restaurang, Campfire, vänder sig till besökare från världens alla hörn och till stockholmare som vill umgås och äta gott. I restaurangen är elden en central del som används i matlagningen men också i inredningen.

Baskonceptet i menyn är comfort food från världens alla hörn och här syns bland annat Peking Flirt (anka, fritters, paksoi och plommon), Swedish Forest (blomkål, svamp och lingon) och Valencia Grill (fisk och skaldjur, chorizo, spansk peppar och saffran). En signaturingrediens är marshmallows, som återkommer i såväl drinkar som i mat.

- Campfire är en restaurang dit man vill komma för att ta en paus från vardagen. Det är en plats att trivas på samtidigt som matupplevelsen är hög med en tydlig igenkänningsfaktor. Det känns oerhört inspirerande att vara en del av en ny spännande restaurang, säger Johan Mata.

Downtown Camper får 494 hotellrum, nio sviter och fem kreativa ytor för möten och events. I anslutning till entrén kommer hotellet att ha en shop med outdoor-produkter, samt en egen lifestyle concierge som guidar gästerna till Stockholms guldkorn. I december tillkommer även en wellnessavdelning på taket, med pool, upplevelseduschar, bastu och gym. Yoga kommer också att erbjudas.

Mer information: Downtown Camper by Scandic, Campfire

Visa på karta