FAQ och kommande förbättringar

FAQ

Vad innebär "nivåer" på Thatsup och hur går jag upp i nivå?Nivån visar hur erfaren du är som skribent. Ju mer erfaren, desto mer inflytande hos läsarna. Nivån baseras på hur många "erfarenhetspoäng" (mer info nedan) du har. Du får erfarenhetspoäng av att skapa recensioner, få likes på dina recensioner, skapa listor och liknande. Man kan i dagsläget inte se hur många "EP:s" man har, och inte heller hur många du får när du aktiviterar dig på sajten. Allt detta kommer komma inom kort. Däremot kommer du aldrig att kunna se andras EP, utan du kan bara se nivån, exempelvis "Talang" eller "Proffs".

Vad är ”EP”?
EP står för erfarenhetspoäng. Dessa får man när man aktiverar sig på Thatsup, exempelvis genom att skriva recensioner, eller när ens recensioner gillas av andra användare. Din EP är något bara du ser. Vad andra användare däremot ser är din nivå, dvs. om du är ”Nybörjare”, ”Erfaren”, ”Proffs”, osv. Nivån i sin tur baseras på din EP. Detta är för att det ska bli enkelt att skilja trovärdiga recensenter från de motsatta. Du kommer också att kunna vinna medaljer och liknande. Förutom att detta bidrar till trovärdigheten blir det också roligare att aktivera sig. Man kan självklart ignorera detta om man inte bryr sig, och på sikt kommer det även gå att stänga av notifikationer och liknande.

Vad är en ”lista”?
Alla användare kan skapa listor. Ofta är det för att plocka ut guldkornen inom ett visst ämne. Ett exempel på en lista kan vara ”Stans bästa hamburgare” eller ”Caféfavoriter”. Om listan inte kan bidra något till de andra användarna, eller om du gillar att vara anonym, så kan du göra listan inte är publik. Alla användare startar med två standardlistor: ”Varit här” och ”Vill gå hit”. Dessa knappar finns alltid snabbt tillgängliga när man vill spara ett ställe.

Hur funkar mina ”Favoritställen” i min profil?
På sikt ska man kunna välja de favoriter man vill visa på sin karta. I dagsläget visas de ställen som man har gett en 5:a i betyg.

Vilka medaljer finns det att vinna?
Vi kommer att uppdatera siten med mer information om medaljerna inom kort. Det kommer att finnas mängder att kämpa för!

Vad händer med WhatsupSthlm.se/Gbg.se/Malmö.se/Uppsala.se?
Allting som fanns på Whatsup-siterna finns kvar på Thatsup. Klickar du på en gammal länk till Whatsup kommer du att skickas till motsvarande sida på Thatsup (under första tiden bara på Stockholms-sajten, sen kopplar vi på en efter en allt eftersom). Man kommer med andra ord inte kunna komma in på siten i sig utan får vänja sig vid det nya utseendet på Thatsup.

Vad har hänt med ”Falken”?
Falken var vår trogna sökmotor som man kunde filtrera fram ställen med, till exempel om man skulle gå ut och äta eller hitta en nattklubb. Allt det som Falken kunde göra kan du numera göra med vår nya sökfunktion, fast ännu bättre. Det är enklare och smidigare, trots att du har fler valmöjligheter och mer funktionalitet. Varför vi kallade den Falken från första början var eftersom vi inte kunde säga ”Gå in och sök på Whatsup”, ”Använd sökfunktionen”, osv. eftersom vi hade en annan (värdelös) sökfunktion med ett annat syfte som folk då använde. Nu är de integrerade med varandra och vi behöver inte prata om sökfunktionen med ett eget namn.

Är det ett stort företag som står bakom Thatsup?
Nej, vi som äger Thatsup är fem privatpersoner som alla har varit med i bolaget i princip sedan start.

Jag vill jobba hos er, hur lyckas jag med det?
Vi är alltid intresserade av duktiga personer som vill jobba inom en spännande liten startup (om man kan börja kalla det så efter sju år) med unga kollegor. För tillfället söker vi en deltidsskribent (ca 2 dagar/vecka från kontor i Stockholm) och inom kort kommer vi att söka en key account manager, samt en marknadsförare (med fokus på digitalt, event och gerillamarknadsföring). Oavsett är du alltid välkommen att kontakta oss, du hittar mer information under Jobb.

Vilka städer finns Thatsup i?
Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Förhoppningsvis fler inom kort.

Kommer ni att lansera utomlands?
Vi hoppas det!

Förbättringar

Nedan är ett gäng större förbättringar som kommer att göras på sajten inom kort och som vi kan tänkas att ni undrar över. Utöver detta kommer det tillkomma mängder av funktioner, men som ni förmodligen inte tänker på innan ni ser dem.

Allmänt

  1. Vi är fullt medvetna om att det saknas mängder av ställen som ni vill recensera. Vi jobbar på en lösning som kommer inom kort!
  2. Sajten i mobil: Vi är medvetna om diverse problem med popups, boxar som lägger sig fult, osv.
  3. Glömt lösenord-funktion.
  4. Språkstöd (engelska).
  5. Byta stad ska läggas in i menyn på mobilen.

För inloggade användare

  1. Det kommer inom kort att tillkomma många delar till din användares utveckling. Du kommer att kunna se antal EP (mer info ovan), hur många EP det är kvar till nästa nivå, hur många EP du får för respektive aktivitet (recension, like på recension, lista, osv). Man kommer också att kunna vinna medaljer.
  2. Notifikationerna kommer att förbättras. Senaste aktivitet (från de användare du följer) och notifikationer ska delas upp till två olika flöden. Notifikationer ska fungera liknande som på Facebook.
  3. Alla användare kommer att få en meny så man snabbt kan se en specifik användares recensioner, följare, osv.
  4. Likes på listor

Har du inte fått svar på dina frågor? Maila oss gärna på hello@thatsup.se.