Gröna Lund ställer in alla konserter i sommar

Coronaviruset fortsätter att sätta stopp för sommarens höjdpunkter. I april meddelade Gröna Lund att man ställde in alla konserter fram till midsommar, och i mitten på maj utökades beslutet att gälla till 31 juli. Nu står det klart att alla sommarens konserter ställs in.

På grund av det rådande coronaläget har nöjesfältet Gröna Lund beslutat att ställa in alla konserter sommaren 2020. Konsertsommaren skulle annars ha inletts den 7 maj med Saxon och avslutats i september. Man kommer nu att se över samtliga konserter som var planerade till i år, och försöka boka om så mycket som möjligt till konsertsommaren 2021. Beslutet innebär också att alla årets barnföreställningar samt danskvällar ställs in.

– Det känns så klart trist att helt stänga dörren för konsertsommaren, men säkerheten kommer alltid att komma i första hand. Jag tror att alla förstår att det inte är möjligt att samlas framför en konsertscen just nu. Alla som har säsongskort i år kommer även att få hela 2021 på köpet, så nu får vi istället se fram emot konsertsommaren 2021, säger Johan Tidstrand, programchef på Gröna Lund.

Gröna Lunds öppningspremiär var planerad till den 25 april, men den är framflyttad tills vidare. Även nöjesfältet Liseberg i Göteborg har ställt in samtliga av sommarens konserter.