Grand Hôtel öppnar nyrenoverade sviter signerade Martin Brudnizki

Den 24 maj invigdes några av Stockholms mest exklusiva boenden, två helt nyrenoverade signatursviter på Grand Hôtel vid namn Flaggsviten och Taksviten. Sviterna har genomgått en totalrenovering och förändring i utseende, design och layout - signerat den världsberömda och svenskfödda inredningsarkitekten Martin Brudnizki som i och med detta gör sin debut i Sverige.

Sviterna ligger högst upp i hotellets huvudbyggnad, med utsikt över Strömkajen och Stockholms slott, och efter att ha renoverats hela våren är de nu klara för för att visas och bokas. Bakom den nya inredningen står en av världens mest prisade inredningsarkitekter, den svenskfödde doldisen Martin Brudnizki. Ett hedersfyllt uppdrag som gläder Grand Hôtel, som får vara först i Sverige med att samarbeta med den London- och New York-baserade arkitekten.

- Det har varit både roligt och givande att jobba med Martin Brudnizki. Att våra nya signatursviter är hans första projekt i Sverige känns extra kul. Vi strävar alltid efter att arbeta med de främsta inom sin bransch och vi är i dag oerhört nöjda med resultatet, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.

Inredningen är mjuk med subtila färger, mönster och moderna möbler. Färgerna domineras av två paletter; blå och rosa samt grön och gul. Tillsammans utgör sviterna över 185 kvadratmeter, där det finns både öppen spis och tillgång till en privat takterrass. Sviterna, som kan nyttjas var för sig eller sammankopplade, ligger på ett eget våningsplan och kan därmed erbjuda total avskildhet, med egen hiss.

Brudnizki är den svenska doldisen som föddes i Stockholm, men som under hela sitt yrkessamma liv har varit verksam i utlandet. År 2000 startade han Martin Brudnizki Design Studio, en internationellt hyllad inrednings- och arkitektbyrå med erfarenhet av att skapa interiörer för anrika hotell, restauranger, barer och privata medlemsklubbar. Nu kan han alltså även lägga till Grand Hôtel till listan över kunder.