Här firas nationaldagen i Stockholm

Den 6 juni firas Sveriges nationaldag med mat, musik och underhållning på flera håll i Stockholm. Delta i internationella parkfester, kolla in stora artister och traditionsenligt flaggviftande på Skansen, grilla korv och testa aktiviteter utanför tullarna. Eller varför inte gå på vintagemarknad med folkparksfeeling? Här ger vi tips på roligt nationaldagsfirande i Stockholm 2016 för alla åldrar.

Mosquito Beach Party
För fjärde året arrangeras den internationella strandfesten som har växt sig större än firandet på Skansen. Smedsuddsbadet vid Rålambshovsparken fylls med picknickfiltar och på plats finns dj:s och artister från hela världen. Bakom firandet står programledaren Thomas Gylling och Kungsholmens Stadsförvaltning.
Tid: 15-21
Plats: Smedsuddbadet, Kungsholmen
Se även: Nationaldagen firas med internationell fest
Mer information: thomasgylling.com

Kungsholmens nationaldagsfirande
I Rålis, ett stenkast från Smedsuddsbadet, blir det livad folkfest med internationella influenser, underhållning och aktiviteter för stora och små. Bland annat nalkas mat från världens hörn, olika stånd och ett samba-tåg i parken. För ungdomar anordnas exempelvis skatetävling, sångtävling och öppen scen. De minsta kan se på amfiteater och delta i parklek.
Tid: 12-18
Plats: Rålambshovsparken, Kungsholmen
Mer information: stockholm.se, Facebook

Skansen
Som vanligt firas nationaldagen traditionsenligt med flagghissning, folkdansuppvisning och besök av kungafamiljen. På scen står bland andra Timo Räisänen, Ane Brun feat. Liberation Gospel, Ison & Fille, Conny Bloom feat. Dregen och Andreas Kleerup, samt en barnkör.
Tid: 10-19
Inträde: Vuxna 200 kr, barn 70 kr
Plats: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården
Mer information: skansen.se

Skärholmens gård
Skärholmens gård firar nationaldagen med bland annat ponnyridning, sagoläsning, kör och godsaker som finns till salu. För den som inte bor i området går det både gratisbuss och gratisbåt till gården.
Tid: 11-17
Plats: Skärholmens gård, Skärholmen
Mer information: skarholmensgard.se

Nationaldagsfirande i Stora Blecktornsparken
I Stora Blecktornsparken på Söder firas både nationaldagen och Bleckans 30-årsjubileum mellan 12 och 18. På programmet står bland annat korvgrillning, tipspromenad, ponnyridning och musik med barnbandet Tore and the non smokers.
Tid: 12-18
Plats: Stora Blecktornsparken, Katarina Bangata 80 A, Södermalm

Vintervikens Trädgård
Fira mitt i grönskan! Vintervikens Trädgård, som inviger sin nya scen och dansbana, bjuder på livemusik och uppträdanden för alla åldrar. De 50 första gästerna bjuds även på gratis kaffe och bulle. Trädgården ligger mittemellan Aspudden, Liljeholmen och Gröndal, och för den som reser kollektivt går det att åka till alla tre stationer.
Tid: 13-16
Plats: Vintervikens Trädgård, Vinterviksvägen 30, Hägersten/Liljeholmen

Mer information: vinterviken.com

Nationaldagsfirande i Rinkeby
Nationaldagsfirandet på Rinkeby Torg går av stapeln för femte året i rad och utlovar sång, dans och aktiviteter för hela familjen. Alexandra Pascalidou är konferencier och på plats finns bland andra Erik Ullenhag (L), ekonomisk-politisk talesperson, och inrikesminister Anders Ygeman (S).
Tid: 13-17
Plats: Rinkeby Torg, Rinkeby

Nationaldagen på Vällingby torg
Dogge Doggelito leder firandet på Vällingby torg, som fylls av musik, dans och tal. Hässelby scoutkår hissar flaggan med trumpetfanfar och därefter blir det bland annat sommarmusik med barn från Nälstaskolan, smakprov ur Parkteaterns sommarprogram samt allsång med hela publiken.
Tid: 12-15
Plats: Vällingby torg, Hässelby-Vällingby

Extratips

Smaka på Stockholm
Den 6 juni är sista dagen för Smaka på Stockholm, en av världens största matfestivaler som arrangeras i Kungsträdgården. Bortsett från Stockholms bästa restauranger och food trucks gästas Kungsan av ett gäng stora artister som står på scen.
Tid: 11-22
Plats: Kungsträdgården, City
Se även: Smaka på Stockholm fyller 25 - gästas av landets största kockar

Summer Vintage 2016
Passa på att fynda vintage på loppisen som hålls på idrottsplanen bredvid Herrängens gård. Bortsett från vintagemarknad arrangeras även gårdsauktion med antikviteter samt fiskedamm, tävlingar, tipspromenad och mycket mer. För alla danssugna är den anrika dansbanan öppen.
Tid: 11-16
Plats: Herrängens gård, Segeltorpsvägen 49
Mer information: Facebook

  • 6 jun 2016 Datum

Visa på karta