Hamburgare, drinkar och desserter livar upp i baren på Kung Carl

I slutet av januari drar Kung Carls Bakficka åter igång med sina stående koncept i baren. Från torsdagar till lördagar väntar nämligen Burgers & Bourbon, Cocktails & Combos och Cocktails & Sweets. Samtidigt byter man inriktning på brunchen och blickar västerut.

Den 25 januari återvänder ”Burgers & Bourbon” till den sammetsinredda cocktailbaren i anslutning till Hotel Kung Carl vid Stureplan. Från klockan 17 varje torsdag plockar man fram ett kit med tre olika sliders och tre matchande Bourbondrinkar, ett koncept som bland annat ska locka AW-gäng.

- Det kan göras lite som ett cocktailmingel där man fyller bordet med mat och dryck, säger krögaren och delägaren Jan Andersson. Det brukar vara bra stämning och många gäster som kommer utifrån, berättar han.

På fredagar fortsätter man att servera cocktails och innovativa drinkar tillsammans med spännande smårätter under konceptet ”Cocktails & Combos”.

Sötsaker och fruktiga drinkar
Lördagarna ägnas som vanligt åt Kung Carls brunch som på eftermiddagen övergår i ”Cocktails & Sweets”, en dessertbuffé där olika sötsaker kombineras med fruktiga drinkar. Konceptet har nypremiär den 20 januari.

- Cocktails & Sweets liknar en afternoon tea fast utan snittar. Istället har vi fruktsallad och sötsaker i stil med chokladbrownies, minibruleer och pannacotta, och så spelar vi lite soft musik till, berättar Jan.


Cocktails & Sweets, lördagar på Kung Carls Bakficka.

Tanken med de olika kvällarna är att det ska hända mycket i baren, samt att man ska kunna erbjuda något för alla; afterworkare som stammisar, hotellgäster och folk som vill mötas upp lagom till helgen. Däremot har man inte gått ut med koncepten så hårt.

- Det är skönt att kunna smyga ut det litegrann och lära oss att förfina saker så att vi kan komma på hur vi ska göra det på bästa sätt, säger Andreas Kensén, hovmästare och sommelier.

Helgbrunchen, som tidigare varit asiatisk, svidar om och får amerikanska och mexikanska influenser. Från och med i januari kan man bland annat förvänta sig tortillas, bagels och en och annan margarita på menyn.

Tid: Burgers & Bourbon torsdagar från kl 17, Cocktails & Sweets lördagar kl 17-18.30
Pris: Burgers & Bourbon 395 kr (tre miniburgare och tre drinkar), Cocktails & Sweets 245 kr (inkl en cocktail)
Mer information: Kung Carls Bakficka