Han öppnar takrestaurang vid vattnet i Liljeholmen

När det 26 våningar höga huset i Liljeholmskajen står klart, kommer det att öppna en restaurang i husets topp. Här kommer man att äta med en häftig utsikt över Stockholm, och nu står det klart vilken krögare som får utveckla konceptet.

I Liljeholmskajen byggs det en hel del, bland annat pågår bygget av huset "Kajplats 6" som när det är färdigbyggt kommer att vara 26 våningar högt. Högst upp i byggnaden kommer det att finnas en inglasad restaurang och cocktailbar, med en 360 graders utsikt över Stockholm. Själva restaurangen kommer att vara hela 400 kvadratmeter stor och inkludera en stor terrass. Den krögare som fått äran att utveckla restaurangen är Frank Barshamoun, som tidigare har drivit krogar med bland andra Tommy Myllymäki.

– Alla som gillar god mat och dryck tillsammans med vidunderlig utsikt kommer att trivas hos oss, säger Frank Barshamoun till StockholmDirekt.

Restaurangen beräknas öppna i början av 2021 men exakt inriktning är inte klart än. Frank kommer även stå för utvecklingen av enheten som öppnar i bottenplan som ska erbjuda frukost, lunch, middag och take away-rätter.