Hunddagis och hundhotell i Stockholm

Hunddagis och hundhotell i Stockholm

Även om hunden är människans bästa vän har man inte alltid möjlighet att ta med sig vovven överallt. Stockholm har därför ett gäng riktigt bra hunddagis, hundhotell och hundpensionat för att lösa denna problematik. Hunddagis är ett praktiskt alternativ när man jobbar och många erbjuder även hämtning och lämning. Ska man bort under en längre tid och vill se till att hunden är i trygga händer finns det många förstklassiga hundhotell och hundpensionat där hundar umgås, aktiveras och uppfostras. För att du ska hitta just det som passar dina behov har vi skapat denna guide till Stockholms bästa hunddagis och hundhotell i Stockholm.

Innehållsförteckning
  1. Hunddagis
    1. Hundgården Lidingö – I grönskande idyll
    2. Stockholmshundarna – I ur och skur
    3. Vip Dogs Hunddagis – Ett stenkast från Tantolunden
    4. Gärdets Hunddagis – Över 20 års erfarenhet
    5. Finfinas Hundkompis – Allt för fyrbenta vännen
    6. Hundar i alla väder – På Erstaviks ägor
  2. Hundpensionat
    1. Husby Hundhotell – Personligt hundhotell
    2. Skobyhundhotell – Skogsnära vovve-mys
    3. Oakwoodranch – Endast 30 min från stan
    4. Changdobels – Naturnära och personligt
    5. Ekfalk Animal Center – All inclusive
  3. Extratips
    1. Hundskola på Hundelska

Hunddagis

Hundgården Lidingö

I grönskande idyll

På Hundgården är det viktigt att skapa god gemenskap och stark flockkänsla. Här är alla fyrbenta kompanjoner välkomna - personalen har gedigen erfarenhet och är utbildade. På detta hemtrevliga hunddagis vistas hundarna i stora hagar med egen bädd men får även vara ute i skogen närmare 4 timmar varje dag.

Ur och Skur Ryttarstadion Ur och Skur Smedstorp
Ur och Skur Ryttarstadion
stockholmshundarna.se
Ur och Skur Smedstorp
stockholmshundarna.se
Ur och Skur Ryttarstadion Ur och Skur Smedstorp

I ur och skur

Detta populära hunddagis finns i Smedstorps Gård i Upplands Väsby och de har även en filial inne i stan i närheten av Ryttarstadion. Tanken är att hundarna ska få springa runt, motionera och socialisera så mycket som möjligt i närhet av skog och natur. Detta utomhusdagis erbjuder även upphämtning och lämning.

  • Storängsvägen 21B Smedstorps gård 2
    Ur och Skur Ryttarstadion
    Storängsvägen 21B
    Ur och Skur Smedstorp
    Smedstorps gård 2
  • Ur och Skur Ryttarstadion
    stockholmshundarna.se
    Ur och Skur Smedstorp
    stockholmshundarna.se
    Ur och Skur Ryttarstadion
    073-616 46 09
    Ur och Skur Smedstorp
    070-792 32 60
  • Ur och Skur Ryttarstadion Ur och Skur Smedstorp

Vip Dogs Hunddagis

Ett stenkast från Tantolunden

VIP Dogs Hunddagis har två anläggningar och ligger vackert beläget på Söder, ett stenkast från gröna Årstaviken och Tantolunden. Här erbjuds hundar långa promenader och socialiserande i moderna lokaler. Hundar är noga inskolade och paras ihop med andra fyrbenta vänner efter individuella behov och preferenser.

Gärdets Hunddagis

Hemsida

Över 20 års erfarenhet

Gärdets Hunddagis öppnade 1995 och har lång och gedigen erfarenhet. De har utrymme för 65 hundar som blir indelande i olika avdelningar med tillgång till soffa och bäddar. De hundar som orkar får följa med ut på långa promenader, alternativt kortare rastningsrundor för mindre vovvar.

Finfinas Hundkompis

Allt för fyrbenta vännen

Finfinas är ett all-inclusive och flexibelt hunddagis som är anpassat för modernt hundägande där tiden inte riktigt räcker till. Här är alla hundar välkomna - det finns inga 'oönskade raser' eller liknande. Tvätt, pälsutredning, fön och kloklippning ingår och de samarbetar även med Gärdets djurklinik för vaccinering och borttagning av tandsten.

Hundar i alla väder

På Erstaviks ägor

Detta ur-och-skur-hunddagis (ett av landets första) har 10 000 kvm fria hagar i Erstavik i Saltsjöbaden där hundarna kan springa, leka och gräva tillsammans. Hundarna skolas in och får tillbringa så mycket tid som möjligt ute i det fria, och det finns även ett speciellt rum för den som är sjuk.

Hundpensionat

Husby Hundhotell

Hemsida

Personligt hundhotell

Husby Gård är ett familjärt litet hundpensionat i lantlig miljö, anpassat för små och mellanstora vovvar. De tar endast emot 7-8 hundar åt gången för att kunna erbjuda högklassig service, omtanke och värna om individuella hundars behov.

Skobyhundhotell

Hemsida

Skogsnära vovve-mys

Skoby Hundhotell stoltserar med en stor rasthage på minst 7 000 kvadratmeter. Här finns det gott om gräsytor, stenar och berg. Vovvarnas dagar fylls med bus, lek och mys med hundkompisar och personal. De får en rymlig box att bo i med en kompis eller enskilt.

Oakwoodranch

Hemsida

Endast 30 min från stan

I lantlig gårdsmiljö med utsikt över ängar och fält bjuder Oak Wood Ranch sina hundgäster på en modern hundpensionat-upplevelse. Här finns 90 hektar egen skog och mark för att vovvarna ska få en härlig vistelse på behändigt avstånd. Möjlighet för bad och kloklippning finns också.

Changdobels

Naturnära och personligt

Changdobels erbjuder det kompletta paketet för dig och din hund, vare sig det rör sig om hunddagis eller hundhotell. De stoltserar med stora tomter där hundar kan aktiveras och moderna avdelningar som är anpassade för både stora och små hundar.

Ekfalk Animal Center

All inclusive

Till Ekfalk Animal Center kan du lämna din hund i trygga händer när du reser bort. Hundhotellet ligger bara några minuter från Arlanda vilket gör det till ett smidigt stopp när du ska ut och flyga och även din hund får en härlig semestervistelse.

Extratips

Hundskola på Hundelska

Hundelska erbjuder professionell hundträning och rådgivning. Utbildningen skräddarsys helt efter egna önskemål och behov. De arbetar med positiv förstärkning och grundar sitt arbete i vetenskaplig forskning kring inlärning. God kommunikation är nyckeln.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;