Hårdare tag mot nattklubbarna: ”Slutfestat”

Under en presskonferens i dag meddelade regeringen, tillsammans med Folkhälsomyndigheten, nya riktlinjer. Bland annat tog man upp Sveriges nattklubbar som ett problem, som det nu ska tas hårdare tag mot.

Dagens besked innebär att nattklubbar nu endast får lov att släppa in 50 personer i lokalen – detta för att undvika trängsel på dansgolven som man anser är en av anledningarna till att smittspridningen nu ökar i Sverige.

– Det får vara slutfestat nu, sa statsminister Stefan Löfvén.

Man meddelade även att restriktionerna för restauranger och caféer, som egentligen skulle ha löpt ut vid årsskiftet, förlängs till den 31 maj 2021. Det rör bland annat avstånd och möblering i lokalen, bordsservering och hygien. Folkhälsomyndigheten flaggade även för att regler kring sällskap på restauranger kommer att komma. Denna regel skulle i så fall innebära att sällskapens storlek begränsas till åtta personer.

Under presskonferensen meddelande regeringen även att siffran för sittande publik höjs från 50 personer till 300 personer. Det innefattar bland annat konserter, teater och idrottsevenemang.