Industrikvarter på Söder blir ny krogdestination

Nu förvandlas de gamla industrikvarteren Stockholmsverken vid Södra station till en levande krogdestination med restauranger, innergårdar och öppen torgkänsla, mitt på Söder. Nästa år ska allt stå klart.
- Med Stockholmsverken gör vi Södermalms geografiska mittpunkt till en social mittpunkt, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken på AMF Fastigheter.

Kvarteret i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan har tidigare varit undangömt, men nu ska det renoveras och öppnas upp med såväl restauranger som kontor och öppna ytor. Sammanlagt blir det ungefär 1 350 kvadratmeter torg och gårdar, samt omkring 3 000 kvadratmeter restaurang och handel. Ambitionen är att skapa ett levande uterum med en trivsam miljö som är öppen för alla.

- Många av Stockholms innergårdar är slutna rum där bara vissa får vistas. Med Stockholmsverken öppnar vi upp två innergårdar och ett torg med flera restauranger, uteserveringar och offentliga sittplatser, säger Anders Pettersson, kommersiell chef retail på AMF Fastigheter.

Projektet innefattar två kvarter, fyra byggnader, två innergårdar och ett torg med en mix av arbetsplatser, restauranger, mötesplatser och handel. Totalt planeras det för omkring sex restauranger i lokalerna.