Inför bröllopet - här hittar du vackra bröllopsklänningar i Stockholm

På livets viktigaste dag vill man gärna att allt ska vara perfekt - allt från bröllopsklänningen till frisyren, smyckena, lokalen, gästlistan, placering och självklart den lyckligt utvalda brudgummen. För att inte falla in i klichérollen som panikslagen brud har vi skapat en bröllopsguide för att steg för steg hjälpa till med all planering. För dig som är på jakt efter den ultimata brudklänningen kan uppdraget kännas överväldigande. Därför har vi skapat denna guide där vi tipsar om bröllopsbutiker som säljer de vackraste bröllopsklänningarna som passar alla olika stilar. Stort lycka till på den stora dagen.

Se alla våra bröllopsguider:
- Möhippa: Så fixar du en stilfull möhippa i Stockholm
- Svensexa: Så fixar du en stilfull svensexa i Stockholm
- Brudklänningar: Här hittar du vackra bröllopsklänningar i Stockholm
- Frisörer: Här hittar du frisörer som är bra på bruduppsättningar i Stockholm
- Ringar: Här hittar du vigsel- och förlovningsringar i Stockholm
- Festlokaler: Här hittar du bra lokaler i Stockholm

Nedan listar vi butiker som säljer vackra bröllopsklänningar i Stockholm!

Milagro: Kungabröllopsdesigner
Denna exklusiva bröllopsbutik i hjärtat av Östermalm erbjuder allt för den stora dagen. Butiken präglas av över 100 olika modeller och riktar sig till den klassiska och moderna bruden. Skräddaren Nahrin Izar har lång erfarenhet och sätter kundens önskemål först, med fokus på passform och hög kvalité.
Mer information: Milagro, Karlavägen 38, Östermalm

Bröllopsbutiken: Specialist på sin sak
Denna specialbutik erbjuder ett brett sortiment för bröllopsfesten - allt för bruden och tärnorna. Här kan du välja mellan enkla sofistikerade varianter till pampiga sagoklänningar. Komplettera looken men noggrant utvalda dekorationer, accessoarer och skor som även säljs på plats.
Mer information: Bröllopsbutiken, S:t Eriksgatan 74, Vasastan

Matildas Fest: Designa din drömklänning
För bruden som vill bära något unikt på bröllopsdagen är Matildas Fest väl värt ett besök. Måttbeställ brud- eller tärnklänningen för att sätta personligt prägel på det hela. De varierande prisklasserna lockar en bred publik.
Mer information: Matildas Fest, Sturegatan 23, Sundbyberg

Kik Stockholm: För ett personligt möte
Boka personlig rådgivning på Kik Stockholm. Här står modern och stilren design i centrum med nya exklusiva kollektioner som släpps varje säsong i begränsad upplaga. Här kan du även handla online via deras webbshop.
Mer information: Kik Stockholm, St: Eriksgatan 96, Vasastan

Drottninggatan Brud o Fest (artikelbild från Ellis Bridals): Stans bästa priser?
Med kanske stans bästa priser - enligt de själva - erbjuds allt för den stilsäkra bruden. Välj mellan ett stort utbud av märken för att sätta rätt stil eller varför inte förlita dig på kunniga syproffs. Här finns även en komplett kollektion för brudgummen och tärnorna.
Mer information: Drottninggatan Brud o Fest, Drottninggatan 81, City

Royal Högtidskläder: För alla högtider
Denna gemytliga Östermalmsbutik erbjuder kläder för alla tillfällen. De stoltserar med ett brett utbud av frack, smoking samt fest- och bröllopsklänningar från egen ateljé och andra varumärken. Här finns även uthyrning.
Mer information: Royal Högtidskläder, Linnégatan 31, Östermalm

By Malina: Kändisfavorit
Svenska By Malina är en riktig kändisfavorit som satsar på en exklusiv bröllopskollektion - allt för bruden och hennes tärnor. Boka ett möte på deras showroom eller handla online, här finns allt för romantiken, traditionalisten och hippien med varierade prisklasser.
Mer information: By Malina, Tegnérgatan 13, City

Bridal Outlet: Allt för festen
På Bridal Outlet slipper du betala för dyra mellanhänder - kläderna importeras direkt från USA eller övriga Europa. Här finns bröllopskläder för hela familjen oavsett stil. Utbudet är brett och om syjusteringar behövs kan det göras på plats. Här står prisvärd kvalitet i centrum.
Mer information: Bridal Outlet, Ropstensslingan 11 D, Östermalm

Garamaj: Sveriges största bröllopsbutik
Till och med den mest nervösa bruden finner ro på Garamej, där nordisk elegans, stil och kvalitet är nyckelord. Designerns gedigna erfarenhet inom mode avspeglas i den exklusiva bröllopskollektionen. Boka tid och var med i skapandet av din sagoklänning.
Mer information: Garamaj, Birger Jarlsgatan 44, Östermalm

Lilly: Här hittar du klänningar med wow-effekt
Den moderna bruden som har ont om tid går gärna till Lilly. I vacker miljö hittar man ett stort utbud av brud- och festklänningar samt kläder för resten av bröllopssällskapet. Boka tid för att hitta klänningen som passar din kroppsform och stil samt visar individualitet.
Mer information: Lilly, Birger Jarlsgatan 40, Östermalm

Thalia: Handgjord finess
På Thalia skapar du en unik och personlig bröllopsklänning. Här designar och syr man enligt önskemål med stort fokus på detaljer. Komplettera looken med accessoarer och skor från deras noggrant utvalda sortiment.
Mer information: Thalia, Karlavägen 62, Östermalm

White Birds: Uppfyll dina couture-drömmar
I den eleganta butiken finner du drömklänningen under sakkunnig ledning. Boka konsultation och botanisera bland kreatörer som Lars Wallins vackra skapelser. I centrum står personlig service på hög nivå.
Mer information: White Birds, Norr Mälarstrand 22, Kungsholmen

Stockholm Brud och Fest: Uthyrning och försäljning
Med sitt breda sortiment till försäljning - och uthyrning i herravdelningen - lockar denna butik på Söder en stor kundkrets. Strosa runt bland vackert utvalda brudklänningar som passar varje plånboksstorlek från märken som Cavaliere och La Sposa.
Mer information: Stockholm Brud och Fest, Hornsgatan 132, Södermalm

För couture-bruden

Ida Sjöstedt: En modern couture-designer
Ida Sjöstedt har skapat ett namn för sig inom moderiktiga kretsar med sina detaljrika couture-klänningar. Lyxbruden kan boka möte på deras showroom och vara med i skapande av drömklänningen - allt för den stora dagen.
Mer information: Ida Sjöstedt, Heleneborgsgatan 3, Södermalm

Lars Wallin: Förverkliga dina sagobröllops-fantasier
Anslut till skaran av kändisar och kungligheter som har fått äran att bära couture-mästarens skapelser. Låt ditt bröllop förevigas med en unik och detaljrik brudklänning - här läggs vikten på passform, materialval och kvalitet. Boka möte på deras showroom för att förverkliga din dröm.
Mer information: Lars Wallin, Humlegårdsgatan 13, Östermalm

För vintagebruden

Saker & ting: En gömd vintagepärla
Denna lilla butik på 11 kvm rymmer allt för vintagefantasten. Saker & Ting är välfylld med allt från bröllops- och festklänningar till skor, väskor och accessoarer - en riktig dröm för den som vill att den stora dagen ska gå i sann retroanda.
Mer information: Saker & ting, Sturegatan 28, Östermalm

Judits Second Hand: En riktigt Söderinstitution
På Judits blandas modeplagg och guldkorn från förr för att curera ett spännande och brett sortiment. Här hittar vintagefrälsta allt från brudklänningar till gamla designväskor och accessoarer - en härlig blandning av lyx och budget.
Mer information: Judits Second Hand, Hornsgatan 75, Södermalm

Lisa Larssons Secondhand: Retrodrömmar från 30- till 70-tal
Lisa Larsson var en av de första som tog vintage-trenden till Stockholm, och hon håller stilen än idag. Här kan retroälskaren botanisera bland kläder från 30- till 70-talet och även hitta moderna märkeskläder. Kom och leta efter din drömpartyblåsa eller brudklänning.
Mer information: Lisa Larssons Secondhand, Bondegatan 48, Södermalm

Beyond Retro: Sveriges största vintagekedja
USA-inspirerade och importerade kläder fyller denna vintagebutik där inget plagg är trist - här råder färg, mönster och personlighet. Hit bör bruden som vill sätta personlig prägel på sin bröllopsdag gå.
Mer information: Beyond Retro Brännkyrkagatan, Brännkyrkagatan 82, Södermalm
Mer information: Beyond Retro Drottninggatan, Drottninggatan 77, City

Andra guider du kanske är intresserad av
- Festklänningar: Stockholms bästa butiker för festklänningar

Om guiden till bröllopsklänningar i Stockholm
Guiden till Stockholms bästa bröllopsbutiker uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något riktigt bra butik som säljer vackra bröllopklänningar i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.

Artikel bild: ellisbridals.co.uk

Visa på karta