Krogar stängs ner i Stockholm – har brutit mot reglerna

Tidigare i veckan gick regeringen och Stockholm stad ut och varnade restauranger för att de skulle stängas ner, om de inte följer de regler och riktlinjer som satts upp under coronakrisen. Efter helgens kontroller stod det klart att Smittskydd Stockholm stänger ner fem restauranger i huvudstaden som har misskött sig, trots anmärkningar om att de måste minska trängseln.

Redan under fredagsnatten fick 11 restauranger, av 32 kontrollerade, en anmärkning. Under natten mot söndagen genomfördes 25 nya kontroller, varav ytterligare 10 fick en anmärkning. Efter att en verksamhet fått en anmärkning gör kommunen ett återbesök. Vid ett sådant återbesök får verksamheten antingen en ny anmärkning, eller så godkänns de gjorda förändringarna.

Restaurangerna som stängdes ner i Stockholm vidtog snabbt åtgärder, och bara några dagar senare fick de lov att öppna igen. Restaurangerna som stängdes ner var:

När ett beslut om nedstängning för en restaurang tas, börjar det gälla omgående och till dess att bristerna är åtgärdade. Det här var första gången som ett beslut om nedstängning fattats av Smittskydd Stockholm, såväl i Stockholm som i resten av landet.

Läs mer: Stängda krogar tillåts öppna efter ny inspektion