Krogen erbjuder hemkörning en mil utanför tullarna

Coronakrisen påverkar många restauranger negativt, även de ställen som i normala fall är välbesökta kämpar hårt. Martin Sjölander, som äger Restaurang Knut, Knut Bar, Kåtan och Stigen av Knut tar nu till nya metoder för att hålla verksamheterna flytande. Restaurangerna börjar med hemleveranser av mat i hela innerstan, men kommer också att leverera upp till en mil utanför tullarna.

Martin fick idén efter att han fått ett flertal förfrågningar om möjligheten att leverera mat till gamla och sjuka föräldrar, vars barn inte vågar hälsa på eller själva inte har någon möjlighet att hjälpa till just nu.

– Vi kör inte bara i Stockholms innerstad utan även cirka en mil utanför tullarna, till exempelvis Tyresö, Nacka, Sundbyberg och Lidingö. Beställer man maten före klockan 12 så har man den till kvällen. Maten är ”Knut-lagad”, så den lagas som vanligt från grunden i våra restauranger, men vi väljer att leverera rätterna kalla för att bibehålla alla näringsämnen. På så sätt kan man själv välja när man vill äta maten, säger han i ett pressmeddelande.


Martin Sjölander. Foto: Andreas von Gegerfelt/Pressbild

Restaurang Knut uppmanar nu fler restauranger att göra likadant och restaurangbesökare att hjälpa till att stötta branschen under hashtaggen #stöddinlokalakrog.
– Vi måste alla göra en kraftsamling för att komma ur den här krisen och hjälpas åt att tänka utanför boxen. Vi har förståelse för att människor väljer att stanna hemma, men kommer inte gästerna till oss kommer vi till dem.

Vid beställning av fler än två rätter kostar hemkörningen ingenting innanför tullarna, annars 60 kronor. En mil utanför tullarna är hemkörningen gratis vid beställning av fem eller fler rätter, annars 100 kronor.

Läs mer:
Restauranger med rabatt på take away i Stockholm
Beställ hem mat – så bokar du hemkörning i Stockholm
Låt inte stans restauranger tystna – nu kämpar vi tillsammans
Krogen vill hjälpa de äldre – hämtmat för 45 kronor